De Vinken D1 opnieuw kampioen

Geplaatst op: 3 juni 2018

De Vinkenpupillen begonnen gespannen en speelden op een te laag tempo om het de tegenstander echt moeilijk te maken, maar gelukkig kwam ook OVVO niet tot echte kansen. De eerste voorsprong was wel voor De Vinken, maar de bezoekers kwamen binnen de minuut terug: 1-1. Voor rust lukt het De Vinken nog eens om tot scoren te komen, maar dit gold ook voor OVVO: 2-2 bij rust. Het in groten getale aanwezige publiek werd nerveus, zou dit wel goed gaan?

Na de juiste woorden van de coaches Emese en Jelle bleek de Vinkenjeugd duidelijk geconcentreerder en beter na de rust. De Vinken liep dan ook gestaag uit en door het sterke verdedigende werk kon OVVO nog maar één keer te scoren. Alle goede aanvallen van de thuisploeg leverden nog zeven doelpunten en net zoveel enthousiast gejuich van het gerustgestelde publiek op, zodat de mooie eindstand van 9-3 op het bord kwam! Net als in het najaar en in de zaal een verdiend kampioenschap voor De Vinken D1!

De laatste wedstrijd moest voor De Vinken D1 de beslissing brengen. Winst tegen de medekoploper was nodig om alleen kampioen te worden. De tegenstander van zaterdag, OVVO uit Maarssen, was de enige waartegen de Jumbo D1 een punt had laten liggen in de heenwedstrijd (9-9), dus het zou erom spannen. De … Lees meer »