Promotiewedstrijd voor De Vinken

Geplaatst op: 4 juni 2018

Grimmig slot
In de laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen trof De Vinken het Linschotense Luno. De volgelingen van Dirk van der Vliet kregen de punten niet cadeau. Sterker nog… er was ongekend veel strijd tussen beide teams, waarbij het lichamelijk contact de dienstdoend scheidsrechter Cees van Uden diverse keren tot de verzuchting zal hebben gebracht waarom de mannen elkaar zo te lijf gingen.

Met Annick Stokhof, Fenne Claassen, Gideon Leeflang en Rutger Woud in de aanval en Lieke Melchers, Dorien Verbruggen, Kelvin Hoogeboom en Jerom Stokhof in de verdediging begon het Suiteteam in de vertrouwde basisopstelling. Luno ging sterk van start: binnen drie minuten was het 0-2. Maar dit was ook direct de laatste keer dat Linschoten op voorsprong kwam. Via 2-2 (strafworp Kelvin en afstandsschot Lieke) werd het 4-2 (Annick vrije bal en Fenne doorloopbal). Bij 4-4 werd de sfeer onnodig grimmig. Na een nogal onbesuisde actie tegen Annick Stokhof, die hier enkele schaafwonden aan overhield, mocht Vinken’s aanvoerster aanleggen vanaf de stip: 5-4. Fenne Claassen tipt vanuit de rebound 6-4 door de mand. Tot aan de rust konden de bezoekers aardig volgen. Dorien Verbruggen tekende voor 7-5 en na een gele kaart voor een van de Luno-heren maakte Jerom Stokhof vlak voor rust 8-7.

Spanning verdween
Na de thee was De Vinken nog weer trefzekerder en langzaam maar zeker werd de voorsprong groter. In het eerste kwartier scoorde Dorien Verbruggen viermaal van afstand en de doelpuntjes van Gideon en Annick leverden een 14-10 tussenstand op. Het leek er veel op dat Luno de strijd opgegeven had. Vinken’s coach Dirk van der Vliet zette steeds meer zijn trouwe reserves in. Mark de Haan, Eva Hemelaar en Emese Kroon kwamen in het veld. Niet daardoor, maar vooral door de veelvuldig uitgedeelde strafworpen kwam Luno toch weer dichterbij. Mark de Haan maakte 15-11, Gideon Leeflang 16-13, Jerom Stokhof 17-14 en zus Annick 18-15. In de laatste minuut mochten de bezoekers nog tweemaal scoren, maar de punten bleven uiteindelijk toch in Vinkeveen: 18-17.

Het vlaggenschip van korfbalvereniging De Vinken heeft door de behaalde tweede plaats komende zaterdag 9 juni een extra wedstrijd om alsnog promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen. Tegenstander is Badhoevedorp. Plaats en tijd worden nog nader bekend gemaakt. Grimmig slotIn de laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen trof De … Lees meer »