Hertha MC1 versus SDO MC1

Geplaatst op: 11 december 2011

Vandaag nummer de 4 tegen nummer 5 op de ranglijst. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Hertha moest het stellen zonder keeper Quinty, die nog steeds geblesseerd is. Verder melde Nancy zich af, ze voelde zich ziek. Maar toch was ze er en heeft ze meegespeeld, dat noem ik nu karakter. We hadden dus twee speelsters, van de andere meiden teams, gevraagd om met ons mee te spelen. Lisa Berkelaar van de A en Roxy Beer van de meisjes D. Lisa is eigenlijk een meisje C maar speelt al een tijdje in de A, maar Roxy is qua leeftijd D maar qua speelsterkte een C meisje.

Onder leiding van scheidsrechter Paul Kok ging de wedstrijd stipt om 13.00 uur van start. Via Facebook van Hertha MC1 was de opstelling reeds bekend gemaakt, de meisjes wisten dus wat hun positie was. We hadden een stevige achterhoede geformeerd met Nadine, Lesia, Danitsja en Nancy. Romy moest vandaag het doel verdedigen. De eerste 30 minuten waren dramatisch voor Hertha, veel balverlies, geen concentratie, geen communicatie en veel stilstaan. Het was dan ook niet zo gek dat SDO uit Bussum het eerste doelpunt scoorde. Zoals de coach zei, de meiden waren aan het prutsen.

Nu kon dit komen door de kou, het was net boven nul met een stevige wind uit het westen. In de rust werd het team duidelijk toegesproken door Danny en hierna liep het een stuk beter. We hadden drie meisjes op de bank zitten, dus we konden frequent wisselen. Na een aantal positie wisselingen ging het spelletje lopen. De eerste goal was van Emily die prachtige aanvallen uitvoerde over de rechter kant 1-1. Met Lisa en Amber aan de linkerzijde kwam er extra druk en scoorde Amber de 2-1. Roxy is een echter knokker en heeft veel doelkansen gecreëerd, jammer dat ze niet scoorde, dat zou een prachtig debuut zijn geweest. Om de wedstrijd veilig te stellen is Danitsja vanuit de achterhoede naar het middenveld geschoven en na een prachtige acties scoorde Danitsja het derde doelpunt, wat ook de eindstand was 3-1. Meiden, de tweede helft was een genot om naar te kijken, weinig balverlies, mooie overspeelballen, knokken om de bal terug te veroveren, veel via de zijkanten om het spel op te bouwen, prachtig om te zien.

Vandaag hebben we twee Girl's of te Match, dat mag op de laatste wedstrijd voor de winterstop. Door de blessure van Quinty stond Romy het doel te verdedigen en dat deed ze met overgave. Slechts 1 doelpunten heeft ze doorgelaten, maar door goed mee te voetballen, in de 16 meter, hield ze verder haar doel schoon. De tweede Girl of the Match is Emily, ze was vandaag ijzersterk rechtsvoor. Ze heeft stevige duels uitgevochten met meiden die twee koppen groter waren, maar die wel het onderspit moesten delven tegen Emily. Door haar goal in de 2e helft werd een doorbraak in deze wedstrijd geforceerd. Romy en Emily jullie hebben vandaag allebei het predicaat Girl of the Match verdiend en niet omdat jullie toevallig de dochters zijn van de coaches Danny en Jeroen. We hebben de 4e plaats stevig in handen gehouden en zijn door deze winst uitgelopen op nummer 5.

Na de winterstop heeft de KNVB ons weer nieuw ingedeeld, met mogelijk nieuwe tegenstanders, maar ook met nieuwe kansen. Meisjes voetbal zit in de lift en met dit meisjes team van Hertha gaat het als een speer.

Vandaag nummer de 4 tegen nummer 5 op de ranglijst. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Hertha moest het stellen zonder keeper Quinty, die nog steeds geblesseerd is. Verder melde Nancy zich af, ze voelde zich ziek. Maar toch was ze er en heeft ze meegespeeld, dat noem ik … Lees meer »