De Baat (2e)

Twee lokale bands in The Mix Uithoorn


Geplaatst op: 10 december 2011

Op zaterdag 17 december spelen er twee lokale toppers op het podium van The Mix.

Het Uithoornse The Red 17 is dan precies een jaar bij elkaar. In dat jaar werd onder de prestigieuse Rob Acda Award gewonnen. Daarna volgde in snel tempo veel optredens zoals op het grote Bevrijdingspop festival in Haarlem. De energieke pop-rock formatie speelt op aanstekelijke wijze vlotte, lekker in het gehoor liggende liedjes die je niet snel meer loslaten. De bandleden zijn uitermate tevreden met de videoclip van hun single Move On en zullen hiermee nadrukkelijk aan de weg gaan timmeren!

Some Weird Sin is een indie-rocktrio uit Amstelveen. De band kenmerkt zich door een rauwe, maar sexy sound. Met de bezetting van piano, drums en elektrische gitaar wordt gespeeld met contrasten in dynamiek en sfeer. De combinatie van intelligente ritmes en sterke melodieÎn maakt indruk bij uiteenlopend publiek. De band flirt hoorbaar met stijlen als jazz en punk en noemt als invloeden o.a. The Kills, Pixies, The Dresden Dolls, Radiohead, Shellac, The Cure en dEUS. De teksten gaan over verleiding en uitzinnige liefde, geweld en frustratie.

Sinds hun debuutoptreden in 2005 stond Some Weird Sin op verschillende podia in het hele land. In korte tijd nam de band in eigen beheer een demo op. Door gebruik van analoge apparatuur klinken de nummers rauw en in-your-face. Naast het vaste repertoire schreef en speelde de band een eigenzinnige soundtrack bij de klassieke geluidsloze film Faust (F.W. Murnau, 1926) in theaters in Amsterdam en Amstelveen. In 2006 won Some Weird Sin de Griffioen Popprijs in P60 en stond de band in de finale van de Clash of the Titans in dB's Studio in Utrecht. VPRO's 3voor12/Utrecht schreef hierover: "In de originele bezetting van piano, gitaar en drums brengen ze het ene na het andere leuke of mooie indie-liedje. [...] De teksten worden overtuigend gebracht met een welkome zweem PJ Harvey, en dat klinkt inderdaad best sexy. [...] Een veelbelovende band met leuke liedjes."

Kort erna besteedde Kink FM aandacht aan de band in het item NL RoXx, waarbij Rooftop werd gedraaid en Lindy een interview gaf. Ook is Some Weird Sin onlangs door een deskundige muziekredactie uit de vele bands op Ongekend Talent geselecteerd voor Serious Talent, "een uniek project
waarin talentvolle bands en muzikanten een plek krijgen in het radioformat van 3FM", aldus de site.
En nu de nieuwe cd "All i am is what we are" die goed ontvangen is!

Aanvang: 20.30 uur
Entree: 5 euro

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twee lokale bands in The Mix Uithoorn

Op zaterdag 17 december spelen er twee lokale toppers op het podium van The Mix. Het Uithoornse The Red 17 is dan precies een jaar bij elkaar. In dat jaar werd onder de prestigieuse Rob Acda Award gewonnen. Daarna volgde in snel tempo veel optredens zoals op het grote Bevrijdingspop … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: