De Baat (2e)

Opening Thematische Fietsroute door Utrechtse Venen


Geplaatst op: 8 december 2011

In samenwerking met lokale organisaties heeft IVN Consulentschap Utrecht de Thematische Fietsroute door de Utrechtse Venen ontwikkeld.

Een fietsroutebundel met drie routes door het gevarieerde en bijzondere landschap van de Utrechtse Venen is onder meer het fysieke eindresultaat. Het vertelt het samenhangend verhaal waarom het gebied is zoals het is en de bijzonderheden waar het zo rijk aan is. Ook de methodiek ‘Leesbaar Landschap', om het landschap vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, is erin verwerkt.

Met de inhoud en de route zelf krijgt men een goed beeld en uitleg van het landschap en de unieke waarden van dit gebied. De Fietsroutebundel kan gebruikt worden als kapstok bij activiteiten, bijv. als thema van een activiteitenreeks of cursus, en via de recreatiesector om het landschap en zijn unieke kenmerken onder de aandacht te brengen van bezoekers.
Inbreng is onder andere geleverd door de Historische Vereniging De Proosdijlanden, Natuurgroep Kockengen, St. De Bovenlanden, IVN afdeling De Ronde Venen, IVN afdeling Woerden, Programmabureau De Venen en ANV-werkgroep Agrotoerisme.

Wethouder Kees Schouten (portefeuille o.a. groen, recreatie en communicatie) zal, op de locatie van NME Centrum De Woudreus in Wilnis, het eerste exemplaar van de fietsroute in ontvangst nemen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opening Thematische Fietsroute door Utrechtse Venen

In samenwerking met lokale organisaties heeft IVN Consulentschap Utrecht de Thematische Fietsroute door de Utrechtse Venen ontwikkeld. Een fietsroutebundel met drie routes door het gevarieerde en bijzondere landschap van de Utrechtse Venen is onder meer het fysieke eindresultaat. Het vertelt het samenhangend verhaal waarom het gebied is zoals het is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: