001 - Escaperoom aglemeen

Voor 6000 euro vernield in Aalsmeer


Geplaatst op: 7 december 2011

In november is in de gemeente Aalsmeer voor € 6000 vernietigd of beschadigd. Het gaat hierbij onder andere om brandstichting bij de deuren van de basisschool de Graankorrel en de bibliotheek in Kudelstaart, beschadiging van een informatiebord in Nieuw-Oosteinde en vernieling van het net van een voetbalkooi.

Verder zijn de deurtjes uit vier lichtmasten langs het fiets-/voetpad tussen de Schweitzerstraat en Robend gehaald en verdwenen. De aansluitkastjes in de masten zijn vernield en de zekeringen eruit gehaald. Ook zijn van 15 lichtmasten langs het Corry Vonkpad in Kudelstaart de deurtjes ontvreemd, in de sloot gegooid en de aansluitkastjes vernield. Daarnaast zijn verschillende vuilcontainers vernield of in de sloot gegooid en diverse zoutkisten zijn omgegooid.
De kosten van vandalisme komen voor rekening van de gemeente. En dus voor rekening van de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Door deze kosten maandelijks in kaart te brengen hoopt de gemeente inwoners meer bewust te maken van de schade die de gemeente ondervindt door vandalisme. Om die reden is Gemeente Aalsmeer op 1 oktober gestart met de vandalismemeter. De vandalismemeter brengt maandelijks de kosten in beeld van opzettelijke vernielingen van gemeentelijke eigendommen, zoals gebouwen, openbare verlichting of straatmeubilair en laat zien hoeveel geld er nodig is voor reparatie of schoonmaak.

Meld vernielingen!
De gemeente hoopt dat Aalsmeerders zelf vaker optreden tegen vandalisme. Bijvoorbeeld door er met hun kinderen over te praten of melding te doen van vernielingen. Een melding vergroot namelijk de pakkans van de daders. Ziet u een vernieling gebeuren, bel dan 112. Ziet u de gevolgen van vandalisme, bel dan 09 00 - 88 44 of geef uw melding door aan de Servicelijn van de gemeente, tel: 0297 - 38 75 75.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voor 6000 euro vernield in Aalsmeer

In november is in de gemeente Aalsmeer voor € 6000 vernietigd of beschadigd. Het gaat hierbij onder andere om brandstichting bij de deuren van de basisschool de Graankorrel en de bibliotheek in Kudelstaart, beschadiging van een informatiebord in Nieuw-Oosteinde en vernieling van het net van een voetbalkooi. Verder zijn de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: