001 - Homan Zonnepanelen

De Fabriek blijft nog half jaar open


Geplaatst op: 6 december 2011

Jongerencentrum De Fabriek kan tot 1 juli 2012 openblijven. Het college van B en W heeft dinsdag 6 december besloten hiervoor geld beschikbaar te stellen. Het komende half jaar wordt gebruikt om een alternatief te vinden voor de invulling van de bezuiniging op jongerenwerk in De Ronde Venen.

Het college van B en W heeft eind oktober de gemeenteraad voorgesteld 5 procent te gaan bezuinigen op alle welzijnssubsidies. Na overleg tussen gemeente en stichting De Baat heeft het college besloten het jongerenwerk in De Fabriek af te stoten. De gemeenteraad heeft te kennen gegeven niet te kunnen instemmen met die invulling en het college opgedragen met stichting De Baat in overleg te treden over een alternatieve invulling.

De gemeente en De Baat zijn naar aanleiding hiervan in overleg getreden om te kijken hoe het jongerenwerk, na sluiting van De Fabriek, kan worden vormgegeven. Daarbij wordt de mogelijkheid onderzocht om het jongerenwerk meer in alle acht kernen van de gemeente vorm te geven rond accommodaties die daar al zijn. Vandaar dat het college heeft besloten De Baat in de gelegenheid te stellen De Fabriek nog een half jaar open te houden. Wethouder Erika Spil: ,,Het komende half jaar gaan we kijken hoe we het jongerenwerk meer in de kernen kunnen laten plaatsvinden, in plaats van geconcentreerd bij De Fabriek in Mijdrecht.''

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Fabriek blijft nog half jaar open

Jongerencentrum De Fabriek kan tot 1 juli 2012 openblijven. Het college van B en W heeft dinsdag 6 december besloten hiervoor geld beschikbaar te stellen. Het komende half jaar wordt gebruikt om een alternatief te vinden voor de invulling van de bezuiniging op jongerenwerk in De Ronde Venen. Het college … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: