001 -Family

Warm kerstmoment voor 16.000 ouderen


Geplaatst op: 6 december 2011

Scholieren van basisscholen en vrijwilligers van de Zonnebloem gaan op pad om 16.000 ouderen te bezoeken en een kerstpakketje aan te bieden. Dit zijn 16.000 betekenisvolle ontmoetingen.

Kerst is een feest van samenzijn maar juist dan voelen veel ouderen zich eenzaam en soms zelfs vergeten. In deze tijd van winterse kou is het extra belangrijk om warmte te brengen bij degenen die het zo hard nodig hebben. IJs, sneeuw en kou zorgen ervoor dat veel ouderen nu nog minder naar buiten kunnen. Hierdoor raken zij nog meer in een isolement.
De Riki Stichting geeft met deze landelijke Kerstactie positieve aandacht aan de oudere medemens en laat weten dat er aan hen wordt gedacht.

16.000 pakketjes betekenen 16.000 betekenisvolle ontmoetingen
Met deze Kerstactie worden mensen ook bij elkaar gebracht. Het geven of krijgen van een presentje is een goede aanzet om met anderen vriendschap te sluiten. Bijna de helft van de kerstpakketjes brengen vrijwilligers van de Zonnebloem persoonlijk thuis bij zelfstandig wonende ouderen. De overige pakketjes brengen leerlingen van 42 basisscholen rond in een nabijgelegen verzorgingscentrum en bij ouderen in hun privé omgeving.

Oud en jong samen
In alle verzorgingshuizen vinden ook activiteiten plaats waarbij oud en jong elkaar ontmoeten zoals samen ontbijten, kerstversiering maken, liedjes zingen of kerststukjes maken. Samen een activiteit doen verbindt en geeft veel plezier. Het zijn waardevolle ontmoetingen waarbij wederzijds respect en begrip ontstaat tussen jong en oud.

Mijdrecht/Vinkeveen/Wilnis
In Mijdrecht brengen op 15 december leerlingen van Openbare Basisschool De Eendracht pakketjes rond in Woonzorgcentrum Nieuw Avondlicht.
Ook op 15 december brengen leerlingen van R.K.B.S. Driehuis pakketjes rond in Zorgcentrum Gerardus Majella.

In Vinkeveen brengen op 14 december leerlingen van Protestants Christelijke Basisschool De Schakel pakketjes rond in Zorgcentrum Zuiderhof.

Op 15 december brengen leerlingen van de Sint Jozefschool pakketjes rond in Zorgcentrum Zuwe Maria-Oord/Verzorgingshuis Vinkenoord.

Vrijwilligers van Zonnebloem afdelingen Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis brengen pakketjes rond bij hun gasten.

Enthousiasmeren
De Riki Stichting roept anderen op deze Kerst ook iets te doen voor ouderen in hun omgeving. Een beetje aandacht voor elkaar doet zoveel goed.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Warm kerstmoment voor 16.000 ouderen

Scholieren van basisscholen en vrijwilligers van de Zonnebloem gaan op pad om 16.000 ouderen te bezoeken en een kerstpakketje aan te bieden. Dit zijn 16.000 betekenisvolle ontmoetingen. Kerst is een feest van samenzijn maar juist dan voelen veel ouderen zich eenzaam en soms zelfs vergeten. In deze tijd van winterse … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: