Heren van Unitas op koers

Geplaatst op: 5 december 2011

Op maandag 28 november speelde het eerste herenteam van Unitas de thuiswedstrijd tegen de heren van Amstelveen.
Teams van het legendarische Martinus en AMVJ zijn samengevoegd tot het nieuwe vv Amstelveen.
Gezien de ranglijst zou het theoretisch voor de Mijdrechtenaren niet veel moeite mogen kosten om de wedstrijd positief af te sluiten.
Door het ontbreken van buitenaanvaller Ricardo Angulo Velez en de herstellende middenaanvaller Hans Out, moest Unitas de wedstrijd het zonder wisselspelers zien te doen.

De eerste set was het aftasten van de tegenstander. Er zijn toch immers nieuwe gezichten bij Amstelveen. Maar al gauw blijkt dat het Amstelveense team in kwaliteit, in de vorm van goede spelers, heeft ingeboet in vergelijking met voorgaande duels. Toch jammer, want hierdoor werd het een vrij eenzijdige wedstrijd.
Toch moest Unitas op hun hoede zijn. Je weet maar nooit, ook tegen lagergeplaatste teams. De ene Unitas-aanval volgde de andere in een redelijk tempo op. En toch kreeg Amstelveen 17 punten in deze set doordat de serviceopvang/pass van Unitas niet goed was.
De tweede set was bijna een kopie van de eerste set.
Hoewel de servicedruk van Amstelveen nu veel te wensen overliet. Daarentegen had Rick Samson een goede opslag-serie waardoor Unitas mede door de opgebouwde voorsprong, een paar aardige aanvalscombinaties kon proberen. Helaas liepen deze toch weer niet zoals gehoopt. Dan maar met de oude vertrouwde aanvallen deze tweede set tot een goed 25-12 einde gebracht.
De derde set liep in het begin bij Unitas niet goed. Te veel misverstanden bij de pass door slechte communicatie. Na de time-outs was de concentratie weer enigszins terug in team en kon er weer verder gespeeld worden. Bij vvAmstelveen was er nog enige commotie aangaande technisch verkeerd gespeelde ballen door de spelverdeler. Dit is direct te wijten aan de eerder gemelde verminderde kwaliteit van de nieuwe spelers. Dit mocht de pret van Unitas niet drukken. Uiteindelijk won Unitas deze set met 25-12.

De vierde en laatste set was in een mum van tijd voorbij. Bij Unitas liep alles op rolletjes. Zelfs aanvalscombinaties die in de vorig sets niet lukten. Maar de verwoestende aanvallen van Rick waren een lust voor het oog. Amstelveen had, al zo goed als, de handdoek al in de ring gegooid. Er was ook weinig eer meer te halen en Unitas won moeiteloos de vierde set met 25-10.
Door de 4-0 overwinning blijft Unitas stevig op de eerste plaats staan, maar met de hete adem van SAS'70 uit Uithoorn in de nek.
De volgende wedstrijd is op 7 dec tegen vv Ouderkerk.

Op maandag 28 november speelde het eerste herenteam van Unitas de thuiswedstrijd tegen de heren van Amstelveen.Teams van het legendarische Martinus en AMVJ zijn samengevoegd tot het nieuwe vv Amstelveen.Gezien de ranglijst zou het theoretisch voor de Mijdrechtenaren niet veel moeite mogen kosten om de wedstrijd positief af te sluiten.Door … Lees meer »