Wethouder plant eerste boom in Aalsmeer-Oost


Geplaatst op: 5 december 2011

Woensdagmiddag 14 december plant wethouder Gertjan van der Hoeven onder toeziend oog van 50 kinderen van BSO Lievepop de eerste boom (een magnolia kobus) van een reeks van 180 extra bomen in Aalsmeer-Oost. De extra bomen gaan geplant worden in de Vlinderwijk en de Vissenwijk en langs de Catharina Amalialaan.

Programma 14 december
Op woensdag 14 december vertrekt omstreeks 14.00 uur een stoet van 50 kinderen van BSO Lievepop met wethouder van der Hoeven naar de Atalantalaan om de eerste boom te planten. De stoet loopt van de Catharina Amalialaan achter de kleine vrachtwagen met boom, naar het plantsoen in de Atalantalaan waar de boom geplant gaat worden. Met behulp van een aantal kinderen plant wethouder Van der Hoeven de boom, waarna het gezelschap weer terugwandelt naar de BSO Lievepop. Daar staat voor de kinderen limonade met wat lekkers klaar en krijgen ze een leuk kadootje als aandenken aan het "bomen planten". Alle bewoners van de Vlinder- en Vissenwijk zijn van harte uitgenodigd om te kijken naar het planten van de eerste boom. De bewoners die langs de route wonen, hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen.

180 extra bomen
De 180 bomen worden geplant op verzoek van de bewoners van deze wijken. Omdat de woonwijk Nieuw-Oosteinde zijn voltooiing nadert, is aan bewoners middels een enquête gevraagd welke wensen zij nog hadden voor de inrichting van de openbare ruimte. De bewoners gaven aan graag meer groen in de vorm van extra bomen te willen. De 180 bomen worden volgens planning nog dit plantseizoen (tussen 1 november en 1 april) geplant. Er worden verschillende soorten bomen geplant. Het gaat om 56 elzen, 48 essen, 8 moerascypressen, 3 watercypressen, 6 amberbomen, 6 magnolia's, 50 knotwilgen en 4 treurwilgen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder plant eerste boom in Aalsmeer-Oost

Woensdagmiddag 14 december plant wethouder Gertjan van der Hoeven onder toeziend oog van 50 kinderen van BSO Lievepop de eerste boom (een magnolia kobus) van een reeks van 180 extra bomen in Aalsmeer-Oost. De extra bomen gaan geplant worden in de Vlinderwijk en de Vissenwijk en langs de Catharina Amalialaan. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: