Radio Aalsmeer brengt diverse, zomerse week

Radio Aalsmeer brengt diverse, zomerse week


Geplaatst op: 10 juli 2018

Esther Sparnaaij spreekt donderdag met Stichting Praat over hun ontwikkelde spel om signalen te ontdekken die kunnen duiden op verborgen donkere kanten in het leven van kinderen. Verder het maandelijkse radio cultuurmagazine met jenny piet en Wilbert Streng, belt ‘Let’s Go’ Alvast met Spanje en is Joke van Link te gast in ‘Door de Mangel’. Op zaterdag is de dertigste aflevering van ‘Ga Toch Wegman’, de maatschappijkritische radioshow met een humoristisch randje. Een verse 'Fake van de Week', 'Het idee van Ray', 'Wat wil je nou' en ze eindigen zoals gewoonlijk met een nieuwe 'Alsmaar Aalsmeer'. Ga toch Wegman is er elke zaterdag van 16:00 tot 17:00 uur.

‘Echt Esther’ over signalenwijzer Stichting Praat

Om hulp bieden en het gesprek aangaan toegankelijker te maken voor leraren, sportbegeleiders en ouders van vriendjes en vriendinnetjes ontwikkelde Stichting Praat een spel, de signalenwijzer. Wat als die lieve stille jongen of dat teruggetrokken meisje mishandeld of misbruikt wordt? Wat als een kind thuis niet veilig is en wat als jij misschien de enige persoon bent, die hulp kan bieden? Het lijkt moeilijk, maar dat hoeft het niet te zijn. De signalenwijzer is getest en ontwikkeld, maar om hem te kunnen uitbrengen is geld nodig. Daarom is er nu een crowdfunding gaande. Over die signalenwijzer en over alles waar Stichting Praat voor staat, gaan we in gesprek bij Echt Esther op donderdag 12 juli. Aan tafel zitten twee medewerkers van de Stichting Praat, directeur Ted Kloosterboer en ervaringsdeskundige Quirina Kofman. Heeft u nu al vragen voor Ted en Quirina of wilt u een eigen ervaring delen? Mail jouw vraag dan naar esther@radioaalsmeer.nl

‘That’s Life’ met diverse cultuurmagazine

Het maandelijkse cultuurmagazine van Radio Aalsmeer is donderdagavond weer live te beluisteren. Ditmaal in de studio Karina Tan, projectleider tentoonstelling en inrichting van het Flower Art Museum wat voorheen Galerie Sous-Terre was tegenover de Watertoren. Zondag 1 juli werd het museum officieel geopend door oud-veilingdirecteur André Mulder. Daarna te gast Dirk Raams over zijn fietsavontuur door Canada en de USA. Dit deed hij voor de Mike Multi Foundation met als doel het bevorderen van sport voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Verder komt Heleen van Haaften van het Oude Raadhuis aan ons voorstellen aan Fedor-Jan Scheltens, zoon van Coq, en Carolien Horich suppost/mede-organisator van de expositie 'Hommage aan Coq Scheltens'. Tenslotte Jack Muller die ons komt bijpraten over zijn nieuwe boek Proza en andere gedachtenkronkels. Ook heeft Jack aan dit boek een goed doel verbonden: Eefjemuller.nl . Een nobel doel voor zijn nichtje met een ernstige ziekte.  Maar er is veel meer, ook heeft de veelzijdige kunstenaar een nieuw muzieknummer opgenomen met zijn band The Cause die we uiteraard ook gaan beluisteren. Een mooi verhaal met veel lachen en een traan! Kortom een heerlijk programma met prachtige verhalen en muziek door onze gasten zelf uitgekozen en in dit geval ook zelf gemaakt. Presentatie Jenny Piet & Wilbert Streng, techniek Frans van der Wee.

‘Let’s Go’ gaat alvast bellen met Spanje...

Kim gaat bellen met Lizanne Eveleens van de De Binding. Want na Let’s Go start in Kudelstaart de Minidisco. Lizanne vertelt wie er allemaal welkom zijn, waar je moet zijn en wie de DJ’s zijn van deze swingende avond. De zomervakantie staat voor de deur maar toch gaat Kim vrijdag bellen met niemand minder dan de Echte Pieten! In het zonnige Spanje zijn zij druk bezig met onder andere een nieuwe single. Op facebook kon je live een behind the scene zien van de videoclip. Het zag er allemaal wat chaotisch is uit. Tijd voor om even te bellen om te vragen of het allemaal goed is gekomen en of Sinterklaas ook zomervakantie heeft. Nog 2 uitzending tot de Let’s Go Zomerstop. Kim, Laurens en Jonas zijn benieuwd welke uitzending jij graag tijdens de zomervakantie nog een keer wilt horen. Op de facebookpagina van Let’s Go vind je een overzicht van alle uitzendingen van het afgelopen seizoen. De 6 meest aangevraagde uitzendingen hoor je terug, tijdens de Let’s Go Zomerstop iedere vrijdag tussen 18.00 en 19.00 uur. Op dit moment zijn de Sinterklaas uitzending, het slijm maken , The Voice of Let’s Go kandidaten de favorieten. Maar wie weet wil jij wel de Kerstbomenverzamelaars terug horen of juist de uitzending met Kinderburgemeester kandidaten. Laat het weten via letsgo@radioaalsmeer.nl of reageer via facebook.

Veelzijdige Joke van Klink in laatste ‘Door de Mangel’ van dit seizoen

In de talkshow ’Door de Mangel’ van afgelopen maandag was jurist, mediator en buurtbemiddelaar Ben Schoenmaker te gast. Hij noemde zichzelf een betrokken oplossingsgerichte verbinder. De geboren Naaldwijker woont inmiddels 32 jaar in Aalsmeer en is naast bedrijfsjuridisch expert ook buurtbemiddelaar in de regio. “Het is mooi om twee partijen weer nader tot elkaar te kunnen brengen” aldus Schoenmaker. Hij is een vrijwillige mediator bij de stichting ‘Beter Buren’ en heeft menig geschil tussen buren weten op te lossen.

Natuurlijk heeft ook Ben weer een nieuwe gast voor komende maandag gevonden. Als laatste gast in dit seizoen komt maandag 16 juli Joke van Klink als 220e gast naar de studio. “Joke is volop betrokken bij de lokale afdeling van de PvdA en ook als vrijwilliger bij KCA. Ik ben benieuwd hoe zij zo bevlogen kan zijn in de politiek, terwijl het landelijk niet altijd zo goed loopt”, aldus de Hornmeerder. Deze en nog vele andere vragen zullen broer en zus Mylène en Elbert Huijts voorleggen aan deze gastvrouw in de Aalsmeerse bibliotheek. Mocht u als luisteraar een vraag hebben, mail deze dan naar info@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar de studio.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer brengt diverse, zomerse week

Esther Sparnaaij spreekt donderdag met Stichting Praat over hun ontwikkelde spel om signalen te ontdekken die kunnen duiden op verborgen donkere kanten in het leven van kinderen. Verder het maandelijkse radio cultuurmagazine met jenny piet en Wilbert Streng, belt ‘Let’s Go’ Alvast met Spanje en is Joke van Link te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: