001- Uithoorn

Financiële impuls voor cultuureducatie in Aalsmeer


Geplaatst op: 5 december 2011

De gemeente Aalsmeer wil de komende jaren cultuureducatie een structurele plek gaan geven in het onderwijs. Daarom heeft de gemeente samen met Amstelveen en Uithoorn bij de provincie subsidie gevraagd voor het ontwikkelen van een regionaal cultuureducatief aanbod voor scholen. Tot nu toe bestond dat niet in Aalsmeer. De provincie heeft voor de plannen van Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn 117.000 euro beschikbaar gesteld.

Gertjan van der Hoeven, wethouder cultuur: ‘Wij zijn heel blij met deze subsidie. Hierdoor zijn we in staat om samen met de Aalsmeerse scholen en culturele instellingen invulling te geven aan een programma voor cultuureducatie in Aalsmeer met een herkenbaar lokaal tintje. Cultuureducatie is een speerpunt in het nieuwe cultuurbeleid en ik vind het fijn dat we dit extra geld nu kunnen gebruiken om dat heel goed in te richten'.
Loket Cultuureducatie
Op dit moment zorgt het Loket Cultuureducatie Amstelveen al voor het cultuureducatief aanbod voor een groot aantal scholen in Amstelveen. Met het geld van de provincie zal het bestaande aanbod van het loket uitgebreid en toegankelijk gemaakt worden voor de scholen in Aalsmeer en Uithoorn. Dit betekent dus dat de Aalsmeerse scholen niet alleen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod maar dat het aanbod uitgebreid kan worden met aanbod van Aalsmeerse culturele organisaties. Hiervoor wordt dan een speciale leerlijn ontwikkeld.
Netwerk scholen en culturele instellingen
Het geld van de provincie is ook bedoeld om een structureel netwerk op te richten dat bestaat uit culturele instellingen en de scholen in Aalsmeer en Uithoorn. De uitvoering van deze impuls voor cultuureducatie is ook in handen van het Loket Cultuureducatie Amstelveen. Hierbij worden de culturele organisaties en de scholen uit Aalsmeer en Uithoorn intensief betrokken. In het nieuwe jaar wordt door het Loket contact opgenomen met deze culturele organisaties en de scholen. Een deel van de 117.000 euro wordt gebruikt om ook leerlijnen over cultuur geschikt te maken voor het speciaal onderwijs.
Financiële bijdrage gemeente
De gemeente Aalsmeer is van plan om de accountfunctie voor Aalsmeer bij het Loket Cultuureducatie Amstelveen vanaf 2013 structureel te gaan financieren. Aalsmeerse scholen kunnen dan jaarlijks het cultuureducatieve aanbod afnemen. De activiteiten zullen, onder voorwaarde van een eigen bijdrage vanuit de scholen, ook worden gesubsidieerd door de gemeente.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Financiële impuls voor cultuureducatie in Aalsmeer

De gemeente Aalsmeer wil de komende jaren cultuureducatie een structurele plek gaan geven in het onderwijs. Daarom heeft de gemeente samen met Amstelveen en Uithoorn bij de provincie subsidie gevraagd voor het ontwikkelen van een regionaal cultuureducatief aanbod voor scholen. Tot nu toe bestond dat niet in Aalsmeer. De provincie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: