Vinkefest 2023

Veel kinderactiviteiten in de Emmaüs parochie Uithoorn


Geplaatst op: 5 december 2011

Op weg naar kerstmis is er in de Burght van alles te doen voor de kinderen.

De kinderen van de RK Parochie Emmaüs zijn zoals ieder jaar in de aanloop naar Kerstmis alle zondagen van de advent van harte welkom om in hun eigen kinderviering samen het feest van de geboorte van Jezus voor te bereiden. Er zijn ook dit jaar weer mooie verhalen voorbereid en leuke knutselwerkjes uitgezocht. Op die manier kunnen kinderen leren wat Kerstmis nu écht inhoudt en aan het eind van het project houden ze er een mooie zelfgemaakte kerstlantaarn aan over!

Zondag 4 december was helemaal speciaal. Toen was namelijk de inzameldag van de jaarlijkse Schoenendoosactie, dit keer voor Schoenmaatjes van stichting Edukans. In de afgelopen jaren wisten de kinderen al vele honderden schoenendozen te verzamelen om kinderen in andere landen die niet zo rijk zijn als wij een mooi cadeau te geven. Ook dit jaar was de actie weer een groot succes, want zowel RK Basisschool de Springschans als basisschool de Tra hadden hun medewerking toegezegd en zetten hun beste beentje voor. Dat resulteerde weer in een geweldige stapel schoenendozen: meer dan 225!

Verder is kinderkoor Op-Maat, onder leiding van dirigente Marion Ittner, al begonnen met het instuderen van mooie kerstliederen voor de kinderkerstnacht van zaterdag 24 december. Zoals elk jaar, hopen ze dat er veel kinderen zijn die ze willen komen helpen, om het nog mooier te laten klinken. Alle kinderen zijn uitgenodigd om mee te komen repeteren. Op-Maat oefent op woensdagavond van 18:45 tot 19:45 uur. Na de kerst ben je natuurlijk niet verplicht om bij het koor te blijven, maar het zou wel leuk zijn!

Om helemaal in de kerststemming te komen is er op zaterdag 17 december om 19:00 een kerstsamenzang in de Burght. Met medewerking van alle koren kan iedereen meekomen zingen met bekende en minder bekende kerstliederen en luisteren naar sfeervolle kerstverhalen, met als belangrijkste natuurlijk HET kerstverhaal. Na afloop is er warme chocolademelk en glühwein. Komt allen tezamen!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel kinderactiviteiten in de Emmaüs parochie Uithoorn

Op weg naar kerstmis is er in de Burght van alles te doen voor de kinderen. De kinderen van de RK Parochie Emmaüs zijn zoals ieder jaar in de aanloop naar Kerstmis alle zondagen van de advent van harte welkom om in hun eigen kinderviering samen het feest van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: