KDO 2 doet zichzelf veel tekort in Kudelstaart

Geplaatst op: 4 december 2011

Afgelopen zondag speelde het tweede de streekderby in Kudelstaart tegen RKDES 3. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wisten de Kwakelaars met 3-2 te winnen. In de eerste helft was KDO de betere ploeg en wist in de 30e minuut op voorsprong te kwamen uit een penalty. Nadat Fabian van der Hulst onderuit werd gehaald, wist spits Elton Shehu vanaf elf meter de 0-1 binnen te schieten. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft een opportunistisch spelend RKDES tegen een ongelukkig KDO. In de 65e minuut werden er twee Kwakelse verdedigers uitgespeeld en kon de spits van RKDES bereikt worden die wist te scoren, 1-1. Hierna volgde een periode waarbij beide ploegen loerden op de overwinning. KDO was hier erg dichtbij, maar onder andere twee keer de paal en één keer de lat brachten redding voor de Kudelstaarters. Een minuut voor tijd strafte RKDES zwak ingrijpen bij KDO keihard af en wist de
2-1 te maken. Na de 2-1 kreeg KDO zelfs nog twee prima kansen om gelijk te maken, maar ook dit lukte niet voor de Kwakelaars. Kortom, een geheel onnodige en beschamende nederlaag voor het tweede. Volgende week zondag speelt het tweede om 11:30 uur thuis tegen Sloterdijk 2.

KDO 1 boekt nuttige thuisoverwinning
Na de terechte 2-5 thuisnederlaag van vorige week tegen koploper Geinburgia, speelde het eerste opnieuw thuis, ditmaal tegen Portugal Amsterdam. Doordat trainer Raymond de Jong niet tevreden was over een aantal basisspelers in de afgelopen weken, stelde hij een aantal andere spelers op.
Zo speelde Mathijs van Rijn op rechtsbuiten, Jelle de Jong en Patrick Schijff op het middenveld en Michael Meijer op rechtsback. Dit ging ten koste van Fabian van der Hulst, Timo Kas, Rick Kruit en Doron Borger (blessure).

In de eerste helft stond de organisatie aan Kwakelse zijde goed en controleerde daarmee ook de wedstrijd. Portugal Amsterdam werd op vooraf voetballend vooral hoger ingeschat, maar dit viel tegen. Doordat KDO het tempo niet hoog genoeg hield, werden er te weinig kansen gecreëerd om op voorsprong te komen. De Amsterdammers hielden het veld lang en deden er alles aan om al in vroeg stadium tijd te rekken. Diep in de blessuretijd van de eerste helft maakte KDO toch het felbegeerde eerste doelpunt. Mathijs van Rijn ging het duel aan met de Amsterdamse doelman, waardoor de bal uiteindelijk stil bleef liggen in het vijfmetergebied. Jelle de Jong was hier zeer alert op en schoot de
1-0 voor KDO binnen. Een heerlijke opsteker voor de rust.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij aangetekend kon worden dat de Amsterdammers inmiddels al twee keer gewisseld hadden. In de 50e minuut werd Joeri Stange neergehaald in het zestienmetergebied, wat een terechte penalty opleverde voor KDO. Stange ging zelf achter de bal staan en zette KDO vlak na rust op een 2-0 voorsprong. In het verloop van de tweede helft kreeg KDO nog diverse mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar verzuimden ruimer afstand te nemen van de Amsterdammers.

Door deze belangrijke overwinning van KDO verstevigen de Kwakelaars de vierde plaats op de ranglijst en is het twee punten ingelopen op de nummer drie Arsenal. Volgende week spelen de Kwakelaars hun laatste wedstrijd voor de winterstop tegen De Meer. De wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Drieburg.

Afgelopen zondag speelde het tweede de streekderby in Kudelstaart tegen RKDES 3. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen wisten de Kwakelaars met 3-2 te winnen. In de eerste helft was KDO de betere ploeg en wist in de 30e minuut op voorsprong te kwamen uit een penalty. Nadat Fabian van … Lees meer »