001 - Escaperoom aglemeen

Clubkampioenschappen bij De Amstel in Veenweidebad


Geplaatst op: 4 december 2011

Het moderne grijze Veenweidebad in Mijdrecht kleurde vrolijk geel tijdens de Clubkampioenschappen van zwemvereniging De Amstel. De juryleden in het wit, de clubshirts en tassen in het geel en de wedstrijdlijnen in het water zorgden voor een gezellige aanblik.
De sfeer kwam van de diverse deelnemers en toeschouwers. Divers was het zeker want ALLE leden kunnen inschrijven. Dat betekent dat er kleintjes met geboortejaar 2004 meedoen, maar ook masters uit de vorige eeuw en waterpoloërs kunnen er hun krachten meten met de wedstrijdzwemmers. Het programma wordt ingedeeld op de te verwachten snelheid en zo liggen er dames en heren, jeugd en senioren door elkaar en is elke serie spannend.
Op de 50 rugslag was de 14-jarige Mark Visser de aller-snelste. Hij zwom enkele heren naar huis en tikte aan in een clubrecord. Op de 50 school lukte het de 16-jarige Nick Sijmons net niet om te winnen van Thijs Böhm. Thijs bleek later wel ruim de snelste op de 100 wissel en 100 vrij. Het luidste applaus was er voor Casper Sannes, niet de snelste maar wel de jongste deelnemer.
Na deze rug en school volgt traditioneel de familie-estafette. De tribune werd ineens een stuk leger toen er verschillende vaders en moeders aan de start moesten verschijnen. Helaas moest medaillekanshebber fam. van Duijkeren verstek laten gaan i.v.m. een blessure van pa. Achteraf hadden Niké en Loïs best met oma Mia kunnen zwemmen!
Het programma ging verder met de vrij en wissel. Voor de kinderen onder 11 jaar geen 100-tjes maar 50 vrij en 75 wissel zonder vlinder, dat is eerlijker. Er is een puntensysteem met handicapseconden waardoor iedereen met iedereen vergeleken kan worden. Een meisje van 14 zou kunnen winnen van de snelste heer. Wie clubkampioen is geworden horen we pas bij de prijsuitreiking tijdens de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 13 januari.
Na dit officiële wedstrijdgedeelte volgde het feestnummer van de dag: de surprise-estafette. Pas vlak voor de start wordt bekendgemaakt wat er dit jaar gezwommen moet worden. Klazien en Jan hadden een dienbladrace bedacht waarbij er een vlot heen en weer gezwommen moest worden en er de laatste baan volle bekertjes water mee naar de emmer aan de overkant moesten. De originaliteitprijs gaat natuurlijk naar de 3 heren van MELC die in een koeienmaillot met uiers aan de start verschenen.
Tot slot de 25 sprint met open deelname. Buiten dat er kleintjes met hun ouders kunnen zwemmen, bleek de sprint dit jaar ook een reüniekarakter te hebben. Leuk om een aantal oud-wedstrijdzwemmers weer eens aan de start te zien.
Nieuw dit jaar was de feestelijke maaltijd na de wedstrijden waarbij John Levant zijn kookkunsten aan wel 70 man kon tonen. Een heel geslaagde dag dus.

Meer informatie of een blik op alle foto's? www.zpv-de-amstel.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Clubkampioenschappen bij De Amstel in Veenweidebad

Het moderne grijze Veenweidebad in Mijdrecht kleurde vrolijk geel tijdens de Clubkampioenschappen van zwemvereniging De Amstel. De juryleden in het wit, de clubshirts en tassen in het geel en de wedstrijdlijnen in het water zorgden voor een gezellige aanblik.De sfeer kwam van de diverse deelnemers en toeschouwers. Divers was het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: