Meisjes Hertha C1 winnen weer

Geplaatst op: 4 december 2011

Op zaterdag 03 december 2011 om 13.20 uur startte de wedstrijd op veld 5 van de Molmhoek in Vinkeveen. 's Morgens zag het naar uit dat alle wedstrijden afgelast zouden worden. De regen kwam met bakken uit de lucht. De meisjes zouden echter spelen op het kunstgrasveld van Hertha en daar kan bijna altijd gevoetbald worden. Maar de jongens van Hertha C1 konden kampioen worden en een kampioenswedstrijd moet natuurlijk op het hoofdveld gespeeld worden. Onder bezielende leiding van de scheidsrechter René Dooremalen begon de wedstrijd met een paar regendruppels, maar dat duurde maar 5 minuten. De rest van de middag is het droog geweest in Vinkeveen. De coaches hadden gekozen voor een 4-4-2 opstelling. De Hertha meisjes staan 4e en moesten tegen de laatste, nummer 12, van deze competitie. Omdat nummer 5 van deze competitie evenveel punten heeft maar een slechter doelsaldo is het goed om in een dergelijke wedstrijd het aantal doelpunten wat op te vijzelen. Dit liep dus anders. De opstelling zorgde voor opwinding en voor desoriëntatie. Met name na dat er werd gewisseld was iedereen zijn houvast kwijt. "Waar sta ik nu" was een veel gehoorde kreet en dat resulteerde dat de meisjes dan maar zelf ergens gingen staan. Er waren maar vier meisjes die op de hen aangewezen positie speelden en dat waren, Lesia die vandaag keepte, Nadine en Danitsja als laatste vrouwen en Minthe die rechts half stond. Door deze desoriëntatie was het na ongeveer 5 minuten al 0 -1 voor de meisjes uit Bussum. Gelukkig herpakten de meisjes van Hertha zich en was het na ongeveer 20 minuten 1 - 1 door een goal van Nikita. De meisjes van Bussum roken bloed en hun coach hoorde ik zeggen: "Meiden deze wedstrijd kunnen we winnen" Dat zou dan de eerste gewonnen wedstrijd van het seizoen zijn voor BFC-MC2, gelukkig zou het zover niet komen. Door een snelle counter van BFC werd het in de tweede helft nog 1 - 2, maar door een handsbal in de 16 meter mocht Emily een penalty nemen. Via de handschoenen, van een zeer sterk keepende keeper van BFC, was het weer gelijk 2 - 2. In de laatste 10 minuten schoot Emma de 3 - 2 in het goal van BFC. Dit was ook de eindstand. Het was geen geweldige wedstrijd om naar te kijken maar deze drie punten en drie goals tellen wel. In deze wedstrijd is Minthe the Girl of the Match. Minthe speelde vandaag rechts half en dat is een prima plek voor haar. Minthe komt van de hockey en mist soms de stick om de bal een klap mee te geven. Nu moet ze het van haar voettechniek hebben. In deze wedstrijd heeft Minthe laten zien dat ze dat ook kan. Ze is vele duels aangegaan, die ze won en ze heeft ook een aantal goeie passes gegeven. Minthe ga zo door, we zijn trots op je en daarom is de "prijs" Girl of the Match deze week volledig door jou verdiend. Volgende week, 10 december 2011, de laatste wedstrijd thuis voor de winterstop tegen SDO MC1 de nummer 5. Dit zal een echte krachtmeting worden. Heb je ook interesse om bij de meisjes van Hertha te spelen? Kijk dan op onze internet site onder het kopje meidenvoetbal of kom eens kijken op de training of bij een wedstrijd. De jongens Hertha C1 speelde vandaag gelijk, dus nog geen kampioensschaal voor hun.

Op zaterdag 03 december 2011 om 13.20 uur startte de wedstrijd op veld 5 van de Molmhoek in Vinkeveen. 's Morgens zag het naar uit dat alle wedstrijden afgelast zouden worden. De regen kwam met bakken uit de lucht. De meisjes zouden echter spelen op het kunstgrasveld van Hertha en … Lees meer »