Tweede plaats voor Bas de Bruin bij NK mtb

Geplaatst op: 23 juli 2018

Tour de Mont Blanc
Zaterdag 21 juli waagde UWTC lid Bart de Veer zich samen met Niels Ruijter aan de Tour de Mont Blanc. Een prestatietocht van 330 km's met 8000 hoogtemeters door Frankrijk, Zwitserland en Italië. Ruim 600 deelnemers van 30 nationaliteiten hadden zich hiervoor ingeschreven. Om 05.00 uur in de ochtend werden de deelnemers weggeschoten en reden dus het eerste stuk in het donker.  Bart en Niels kwamen om even over 19.00 uur over de eindstreep heen en wisten deze monstertocht in 14 uur en 2 minuten te volbrengen. Zij waren hiermee de 36e en 37e renner die de finish haalden. De laatste renner die de tocht volbracht kwam na 19 uur en 50 minuten over de streep.

Zege voor Lorena in de BeNe ladies Tour
Lorena Wiebes uit Mjdrecht heeft etappe 2A van de BeNe Ladies Tour op haar naam geschreven. De 19-jarige Nederlandse sprintster van Parkhotel Valkenburg versloeg na een 98,3 kilometer lange etappe in Sint-Laureins Jolien D’Hoore en Emma White in de massaspurt. Marianne Vos, die vrijdag al de etappe naar Merelbeke op haar naam schreef, blijft leidster in de Nederlandse etappekoers. Het is voor de piepjonge Wiebes alweer haar vierde zege van het seizoen. Eerder op het jaar won ze de Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg, de Salverda Omloop van de IJsseldelta en de GP Sofie Goos. Ook eindigde ze als negende op het voorbije NK op de weg. (bron: www.wielerflits.nl)

Veteranen
De veteranen van de UWTC Leen Blom, Ben de Bruin John Tromp en Guus Zantingh hebben het afgelopen weekend volop gekoerst.
Zaterdag 21juli stonden de renners aan de start in Alphen aan de Rijn. Bij de 69+ kwam na ¾ koers een kopgroep van 4 renners met daarbij Guus Zantingh. De groep werkte goed samen en bouwde een ruime voorsprong en met nog 2 ronden te gaan ontsnapte Hans van Bavel uit Sint Anthonis uit de kopgroep en won de wedstrijd. Guus Zantingh uit Mijdrecht won de spurt voor de tweede plaats. Leen Blom eindigde als 14e. Bij de 60+ werden veel pogingen ondernomen om uit het peloton te ontsnappen maar het duurde tot 7 ronden voor het einde dat Henri Spijker uit Den Haag weer een poging waagde en een voorsprong nam en de wedstrijd won voor Hans Lap uit Hendrik Ido Ambacht en 3e Rinus Cerfontaine uit Amsterdam. John Tromp eindigde als 6e

Zondag 22 juli waren de UWTC renners naar Achterveld afgereisd om in de ronde van Achterveld te starten op een mooi stratenparcours. In de wedstrijd voor de 69+ ontstond een kopgroep van 4 renners met nog 12 ronden te gaan en daarbij Guus Zantingh. Zij werden niet meer achterhaald door het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Hans Van Bavel en 2e werd Guus Zantingh. Leen Blom finishte als 12e. Bij de 60+ was al vroeg een kopgroep van drie renners onder aanvoering van Bert Bakker en zij bouwden een ruime voorsprong op. Bert Bakker uit Zaandam demarreerde met nog 10 ronden te gaan uit de kopgroep en won de wedstrijd 2e werd Arie Blomberg uit Keldichem. Ben de Bruin eindigde als 9e.

UWTC lid Bas de Bruin pakte op zaterdag 21 juli bij het NK mountainbiken in Apeldoorn de zilveren medaille bij de masters 30+. Naast mooie klasseringen bij de cyclocross en mtb wist Bas ook onlangs op de weg een tweede plaats te behalen. Een veelzijdige renner dus. Tour de Mont Lees meer »