Atlantis 5 na flitsende start toch ruim ten onder

Geplaatst op: 4 december 2011

Het door Roebeson gesponsorde Atlantis 5 speelde afgelopen zaterdag in Leiden tegen Pernix 8. Ondanks een flitsende start werd het toch een zeer matige wedstrijd.
Atlantis 5 reisde af met een uitgedunde bezetting in verband met blessures en sinterklaasverplichtingen. De geblesseerde Joeri Keevel , speler en coach van het vijfde team, kon zich vandaag geheel op het coachen toeleggen. Voor de wedstrijd werden de nodige afspraken gemaakt zodat het getrainde ook in het spel tot uiting zou komen.
De wedstrijd begon goed. In de eerste acht minuten van de wedstrijd tastten beide teams elkaar goed af. Zowel bij het Roebeson-team als bij de tegenpartij werden genoeg kansen gecreëerd. Het lukte Pernix als eerste om het gat van de korf te vinden. Snel daarop kwam Atlantis middels een slim balletje van Wilma de Vries van dicht onder de korf op gelijke stand.
Op dat moment nam Atlantis het spel in de wedstrijd over. Door middel van fraaie afstandsschoten van Ad Schrijvers, Anouk Röling en Sander Schrijvers kwam het team zo'n acht minuten voor rust op een ruime voorsprong van 4-1. Frustrerend was het dan ook dat Pernix door simpel korfbal Atlantis wist te overrompelen en dat met een stand van 4-4 de rust ingegaan werd.
Toch had iedereen in de rust het gevoel dat er vandaag kansen waren. Door de coach werden wat duidelijke aanwijzingen gegeven en een aantal functies van spelers in het aanvalsvak afgesproken.
Vol goede moed werd de tweede helft begonnen. Atlantis was echter geen schim van het Atlantis van de eerste helft. Zij lieten zich totaal overbluffen door de tegenstander, speelden zeer slordig korfbal, kwamen gemaakte afspraken niet na en de frustratie straalde van een hoop spelers af.
Het verschil met de eerste helft was echt enorm. Atlantis wist middels een afstandsschot van Sander pas tegen het einde van de wedstrijd nog eenmaal te scoren. De achterstand was toen al opgelopen naar 9-5. Ook in de laatste minuten van de wedstrijd had Atlantis niets meer in te brengen en eindigde de wedstrijd zeer teleurstellend in een 11-5 nederlaag.
Atlantis 5 is een team van een hoop uiteenlopende spelers die dit seizoen voor het eerst met elkaar spelen. Tot nu toe valt dit nog niet mee. Er zijn genoeg punten om komende week op de training aan te werken.
Volgende week speelt Atlantis 5 een thuiswedstrijd tegen één van de koplopers. Om 17.10 uur wacht dan Madjoe in sporthal De Phoenix aan de Hoofdweg in Mijdrecht.

Het door Roebeson gesponsorde Atlantis 5 speelde afgelopen zaterdag in Leiden tegen Pernix 8. Ondanks een flitsende start werd het toch een zeer matige wedstrijd.Atlantis 5 reisde af met een uitgedunde bezetting in verband met blessures en sinterklaasverplichtingen. De geblesseerde Joeri Keevel , speler en coach van het vijfde team, … Lees meer »