De Vinken vergeet te winnen

Geplaatst op: 4 december 2011

Het is De Vinken niet gelukt om aan te haken bij de kop van de tweede klasse H. In een bewogen en doelpuntrijke strijd trok het Leidse Pernix aan het langste eind. De goed scorende ABN-AMRO-formatie was net niet scherp genoeg om de volle winst in Vinkeveen te houden. Met 19-21 nam Pernix beslag op de tweede plek in de poule.

Opstelling
Door afwezigheid van Joyce Kroon begon nestrix Helene Kroon naast Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman in de aanval. Trainer-coach Fred Straatman posteerde Melanie Kroon bij Silvia Oussoren, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren in de verdediging. Ria Kamminga is als vanouds de verzorgster van de blauwwitten.
De Vinken kende een overweldigende start. Al binnen tien seconden was de tweede schotpoging van Mariska Meulstee doeltreffend. Vak- en levensmaatje Peter Koeleman scoorde kort hierop via een uitwijkbal. Rudy Oussoren trof van afstand doel en Melanie Kroon verschalkte haar tegenstandster, zodat binnen vijf minuten een riante 4-0 voorsprong op het overigens technisch haperende scorebord stond. Ook het volgende kwartier behield de thuisploeg een keurig overwicht. Halverwege de eerste helft was het 9-5 en tien minuten voor rust 11-7.
Het hoge speltempo gaf de Vinkeveners volop gelegenheid om mooi uitgespeelde kansen te benutten. Ook toegekende vrije ballen werden feilloos benut. Pernix echter rechtte de rug en kwam uitstekend terug in de wedstrijd. Op 11-7 mocht Leiden vijf maal achtereen scoren voordat De Vinken weer mee ging doen. Op 13-12 had de ABN-AMRO-formatie nog even een voorsprong, maar in de laatste twee minuten voor de rust boog Pernix de stand weer om in Leids voordeel. Een comfortabele 13-15 voorsprong was het resultaat.

Nerveus
Direct na rust kon Pernix vanaf de stip verder afstand nemen en na acht minuten in de tweede helft was het 15-18. Binnen vier minuten werd het thuispubliek evenwel weer gerustgesteld. Halverwege de tweede helft was de strijd weer helemaal open: 18-18. Een strafworp leverde De Vinken een nieuwe voorsprong. Helaas bleek dit het laatste wapenfeit. Met het instorten van de elektronische tijdwaarneming en scorebord viel ook de productie van de thuisploeg stil. Nerveus gerommel in de aanval, veel geschreeuw en onvoldoende antwoord op het Leidse achterverdedigen tekenden het begin van een teleurstellend slot. Pernix aarzelde niet. Twee afstandsschoten en een laatste strafworp bezegelden het lot van de moegestreden Vinkenploeg. Met 19-21 moest men ontevreden de kleedkamers opzoeken.

De scores van De Vinken: Mariska Meulstee (8x), Peter Koeleman (2x), Melanie Kroon (2x), Rudy Oussoren (2x), Kelvin Hoogeboom (2x), Silvia Oussoren (1x), Helene Kroon (1x) en Peter Kooijman (1x).
Volgende week wacht ongeslagen koploper Weidevogels. In de sporthal van Vinkeveen kan De Vinken opnieuw proberen aan te haken bij de kop van de ranglijst of terugzakken naar het rechter rijtje... aanvang 17.15 uur.

Het is De Vinken niet gelukt om aan te haken bij de kop van de tweede klasse H. In een bewogen en doelpuntrijke strijd trok het Leidse Pernix aan het langste eind. De goed scorende ABN-AMRO-formatie was net niet scherp genoeg om de volle winst in Vinkeveen te houden. Met … Lees meer »