001 - De Baat

Gemeente beëindigt zusterband Abcoude en Belgische Lennik


Geplaatst op: 2 december 2011

Het college van B en W ziet geen rol meer voor zich weggelegd om de zusterband, die de voormalige gemeente Abcoude onderhield met de Belgische gemeente Lennik, nog langer te onderhouden. Het college vindt dat het onderhouden van een band met een buitenlandse gemeente niet meer past binnen het huidige beleid van de gemeente.

De gemeente Abcoude onderhield sinds 2000 een stedenband met de Belgische gemeente Lennik. De oorsprong van deze band ligt in de geschiedenis. Sweder van Abcoude was in de 15e eeuw naast heer van Abcoude ook heer van Gaasbeek (nu gemeente Lennik). De stedenband werd onder andere ingevuld door bezoeken die muziekverenigingen van Abcoude en Lennik aan elkaars gemeenten brachten tijdens speciale gelegenheden. De gemeentebesturen van beide gemeenten vervulden een aanjaagfunctie door jaarlijks over en weer bij elkaar op bezoek te gaan.
Voorafgaand aan de herindeling zijn door Abcoude geen afspraken gemaakt over hoe verder te gaan met de zusterband na 1 januari 2011. Het college wil Lennik nu graag duidelijkheid geven over de relatie, en is tot de slotsom gekomen geen rol meer te zien voor de nieuwe gemeente De Ronde Venen. Het onderhouden van de band past niet binnen het gemeentelijke beleid en het college is van mening dat het, gezien de financiële situatie waarin de gemeente verkeert, noodzakelijk is alle aandacht en middelen te besteden aan de noodzakelijke gemeentelijke taken.
Het college hoopt dat bestaande relaties tussen organisaties en personen in Lennik en Abcoude blijven bestaan en eventueel uitgebreid. Gezien het besluit dat B en W nu hebben genomen, zal de gemeente echter geen bijdrage meer leveren aan het in stand houden van die relaties.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente beëindigt zusterband Abcoude en Belgische Lennik

Het college van B en W ziet geen rol meer voor zich weggelegd om de zusterband, die de voormalige gemeente Abcoude onderhield met de Belgische gemeente Lennik, nog langer te onderhouden. Het college vindt dat het onderhouden van een band met een buitenlandse gemeente niet meer past binnen het huidige … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: