GroenWest realiseert 30 woningen in Waverveen


Geplaatst op: 29 november 2011

Op 28 november vierde woningcorporatie GroenWest de oplevering van 30 nieuwbouwwoningen. Aan de Cliffordweg in landelijk Waverveen realiseerde GroenWest het project Kreekrug met rondom veel ruimte en natuur. Een border collie demonstratie met een kudde schapen was onderdeel van het feestelijke programma.

Met het unieke project Kreekrug biedt GroenWest een volledig woningaanbod voor verschillende doelgroepen. Starters, tweeverdieners, gezinnen en senioren vinden hier een passende woning. Het plan bestaat uit 21 huurwoningen en 9 koopwoningen.

Tom Burgers, directeur-bestuurder van GroenWest: "Met dit prachtige project ondersteunt GroenWest het kleine kernenbeleid. Alle huurwoningen zijn inmiddels bewoond: zes Waverveense jongeren en twee Mijdrechtse starters huren acht betaalbare appartementen. De acht seniorenappartementen en vijf eengezinswoningen verhuren we aan bewoners, waarvan het merendeel afkomstig is uit de directe omgeving. Dit komt de doorstroming op de woningmarkt weer ten goede."

Van de negen koopwoningen zijn overigens nog drie ruime woningen met uitzicht over de weilanden te koop. Meer informatie over deze woningen is te vinden op www.kreekrug.nl. Alle woningen in Kreekrug het project zijn overigens van hoge kwaliteit en energiezuinig (energielabel A).

Kees Schouten, wethouder Kernenbeleid van de gemeente De Ronde Venen: "Bij de planvorming heeft de gemeente samengewerkt met GroenWest. Het project heeft een goede mix van huur- en koop gekregen. Bovendien passen de woningen in de natuurlijke omgeving en bij het dorpse karakter van Waverveen. Kopers en huurders zullen hier met veel plezier wonen."

De landelijke omgeving en het uitzicht op de weilanden met de ruimte eromheen maakte een border collie demonstratie mogelijk. Genodigden zoals bewoners en omwonenden kregen onder leiding van een professionele trainer van dichtbij een kijkje in de keuken van de training van een border collie met een kudde schapen.

GroenWest is een actieve, maatschappelijk betrokken woningcorporatie die haar klanten een thuis wil bieden in het Groene Hart. De woningcorporatie is actief in de gemeenten De Ronde venen, Woerden, Utrecht (Vleuten-De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn) en Montfoort. Op dit moment huren bijna 12.000 huishoudens een woning van GroenWest.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

GroenWest realiseert 30 woningen in Waverveen

Op 28 november vierde woningcorporatie GroenWest de oplevering van 30 nieuwbouwwoningen. Aan de Cliffordweg in landelijk Waverveen realiseerde GroenWest het project Kreekrug met rondom veel ruimte en natuur. Een border collie demonstratie met een kudde schapen was onderdeel van het feestelijke programma. Met het unieke project Kreekrug biedt GroenWest een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: