VZOD in laatste seconde langs sterk DOS

Geplaatst op: 29 november 2011

In tegenstelling tot vorige week, toen tegen ZKC'31 de wedstrijd in het eerste kwart uit handen werd gegeven, stond er afgelopen zaterdag een geconcentreerde hoofdmacht van VZOD/vdBoon aan de start in de Proosdijhal tegen het op de tweede plaats staande DOS. VZOD trad aan met routinier Martijn Vervark voor de afwezige Wouter Vermeulen. Ondanks de druk van de verdediging kon niet voorkomen worden dat de gasten uit Westbroek een 0-1 voorsprong namen. Het antwoord van de thuisploeg kwam direct via Josine Verburg die met de eerste van haar 5 doelpunten in deze wedstrijd een gelijke stand op het scorebord zette. VZOD/vdBoon had daarna de kans om op voorsprong te komen maar de terecht toegekende strafworp werd door Willem Mast niet benut. Daarna wist DOS de korf wel 2 maal te treffen en zo was de stand na 8 minuten spelen 1-3. Na de vakwissel was het wederom Josine Verburg die de aansluitingstreffer binnen schoot. VZOD/vdBoon schuwde de persoonlijke duels niet en liet zien dat het bereid was de huid vandaag duur te verkopen. Dit had tot gevolg dat de spelers in de ogen van de, overigens goed leidende, scheidsrechter daarbij soms iets te ver gingen. Dit leverde de bezoekers twee strafworpen op die feilloos benut werden. VZOD had gedurende deze fase van de wedstrijd geen geluk met de afwerking en enkele goede kansen werden niet verzilverd. Toch wist de thuisploeg de achterstand beperkt te houden via een doelpunt van Nils van Os en strafte de ervaren Martijn Vervark zijn voorverdedigende tegenstander met een mooie omdraaibal af. Twintig seconden voor het verstrijken van de eerste helft leek de ruststand 7-9 te worden. DOS vergrootte de voorsprong via een afstandschot naar 3 punten in de laatste seconde van de eerste helft. VZOD/vd Boon mocht de bal nog midden uit nemen maar direct daarna klonk het rustsignaal, stand 7-10.

Na de rust een effectiever spelend VZOD. De rebound werd beter neergezet onder de korf en daardoor duurden de aanvallen langer. Een uitgespeelde aanval: Bart Verheul kwam vrij door maar de tegenstander van Nils van Os nam over waarna Bart de bal naar de vrij onder de korf staande Nils speelde die deze kans fraai afrondde. VZOD/vdBoon was de tweede helft duidelijk de betere ploeg, en kroop door doelpunten van Willem Mast en Anne Verheul langzaam dichterbij, en kwam na 47 minuten voor de eerste keer in de tweede helft langszij: 10-10. Aanvallend konden de bezoekers geen vuist meer maken en vooral het verdedigingsvak van VZOD, met Willem Mast, Martijn Vervark, Anne Verheul en Anika van Os, verdiend een compliment omdat zij in staat waren de tegenstander 18 minuten lang het scoren te beletten. De aanval had hierdoor de gelegenheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken en deed dit ook via doelpunten van Josine Verburg en Dineke Westerhof: 12-10. Zo stond VZOD 4 minuten voor het einde van de wedstrijd voor het eerst op voorsprong. Direct na de vakwissel wist DOS de nog van hun voorsprong genietende thuisploeg weer wakker te schudden: 11-12. Toen DOS, met nog twee minuten te spelen, de stand via een afstandschot gelijk bracht was niet te voorspellen welke ploeg aan het langste eind zou trekken deze wedstrijd. De eerder genoemde sterke verdediging gaf de tegenstander geen kans en VZOD ging vol voor de overwinning. In de laatste 15 seconden van de extra tijd, die werd toegekend vanwege een blessurebehandeling van Dineke Westerhof, werd Nils van Os foutief afgestopt door zijn tegenstander. De daarop toegekende strafworp werd door Bart Verheul koel afgemaakt: 13-12. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde aan Kudelstaartse kant uiteraard groot. "Gelukkig maken we mentale groei door, waardoor we ook aan het einde van de wedstrijd de rust konden bewaren" aldus coach Frits Visser. Overige uitslagen van VZOD: VZOD 2-DOS 2 14-17, OVVO 5-VZOD 3 19-8, VZOD A1-De Vinken A1 9-11, VZOD B1-Atlantis B2 14-2, VZOD C1-ZKV C2 7-2, VZOD D1-BEP D2 3-4, VZOD D2-EKVA D4 14-1, Fiducia E2-VZOD E1 3-8, Blauw-Wit E1-VZOD E2 7-3.

In tegenstelling tot vorige week, toen tegen ZKC'31 de wedstrijd in het eerste kwart uit handen werd gegeven, stond er afgelopen zaterdag een geconcentreerde hoofdmacht van VZOD/vdBoon aan de start in de Proosdijhal tegen het op de tweede plaats staande DOS. VZOD trad aan met routinier Martijn Vervark voor de … Lees meer »