4-1 winst voor HVM

Geplaatst op: 29 november 2011

Op het winderige, maar droge veld van Heerhugowaard begonnen de Mijdrechters aanvallend. De eerste kans was echter voor de Noord-Hollanders: de Mijdrechtse verdediging dacht een overtreding te hebben gezien en bleef staan. De scheidsrechters floten niet en zo kon een aanvaller alleen op doelman Stienstra afgaan, die kansloos was, 1-0. Na tien minuten kreeg HVM een strafcorner te nemen. Jordy Jurgens gaf aan, Arjan Blommaert legde de bal stil voor Tom Gunther. Diens sleeppush verdween keihard in het dak van het doel en het was 1-1.
De wedstrijd ging daarna enige tijd op en neer, met spannende momenten voor beide doelen. HVM miste twee spelers. Jurrian Hartwigsen zat geblesserd aan de kant, en ook aanvaller Matthijs Geijtenbeek kon niet meespelen. Casper Slot nam Hartwigsens positie als spelverdeler waar, terwijl verdediger Martijn Hensbroek nu rechtshalf speelde, een plek waar hij veel meters maakte en vaak bij het spel betrokken was.
In en rond de eigen cirkel zaten de HVM-verdedigers fel op de tegenstanders. Hierdoor kon vaak de bal worden veroverd voordat een Heerhugowaardse aanvaller er iets gevaarlijks mee kon doen.
In de dertigste minuut behoedde keeper Stienstra HVM voor een achterstand bij een hard schot. Een minuut later kwam HVM op voorsprong door Tom Gunther, die enkele verdedigers uitspeelde en met een verrassende backhand doel trof. Heerhugowaard kreeg in de laatste minuut nog een goede kans op de gelijkmaker, maar lijnstop Tim Mantel redde op de doellijn.
Na de rust kreeg HVM steeds meer de overhand. Laatste man Jacob Veerhuijs kon vaker meegaan in de aanval, voorstopper Koen Meijer kreeg het minder druk, linksachter Christian Kievits kreeg meer tijd om op te bouwen.
Door de aanvallende acties van Arjan Blommaert, Hidde Vesseur en Thom Fokker kwamen de Mijdrechters steeds vaker voor de keeper, maar het duurde tot de veertiende minuut voordat er weer werd gescoord. Via Casper Slot ging de bal tussen de benen van de keeper door in het doel, 1-3. Vijf minuten later viel de beslissing door een goal van topscorer Gunther. Mijdrecht speelde op dat moment met een man meer, vanwege een gele kaart voor een van de tegenstanders. Even later leden de Mijdrechters een gevoelig verlies, omdat Tom Gunther bij een actie een flinke enkelblessure opliep en de rest van de wedstrijd in de dugout verzorgd werd. Het team besloot de wedstijd rustig uit te spelen, Heerhugowaard kon geen vuist meer maken. Kort voor het einde was er nog een goede kans op de 1-5, maar invaller Romar Nijhuis, lang geblesseerd, miste nog de scherpte.
Door dit resultaat passeert HVM Heerhugowaard op de ranglijst en gaat als zesde de winterstop in. In maart wordt de competitie hervat.

Zondag trad HVM aan tegen Heerhugowaard, een sterke en gemakkelijk scorende tegenstander, één plaats hoger op de ranglijst. De Mijdrechters wisten echter de aanval van de tegenstanders onschadelijk te maken en wonnen in een aantrekkelijke wedstrijd verdiend met 4-1. Op het winderige, maar droge veld van Heerhugowaard begonnen de Mijdrechters … Lees meer »