IVN-lezing over de eekhoorn


Geplaatst op: 29 november 2011

Voor dinsdag 6 december heeft IVN De Ronde Venen & Uithoorn Vilmar Dijkstra uitgenodigd voor een lezing over de eekhoorn. Deze lezing wordt gegeven in NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De lezing begint om 20.00 u en de toegang is gratis.
De eekhoorn, ook wel gewone of rode eekhoorn genoemd, is een zoogdier die we in De Ronde Venen en Uithoorn niet tegenkomen. Toch kent bijna iedereen deze luchtacrobaat met pluimstaart. Hij komt voor in naaldbossen, parken en gemengde bossen. Hij eet dagelijks wel vijf procent van zijn lichaamsgewicht aan plantaardig voedsel zoals boomzaden, knoppen en bladeren. Maar ook insecten, eieren en jonge vogels staan op zijn menu. Net als veel andere knaagdieren legt de eekhoorn een wintervoorraad aan. Tijdens de lezing komen naast voedsel ook gedrag, voortplanting, levensverwachting en nestbouw aan de orde. Vilmar Dijkstra is medewerker van de Zoogdiervereniging. Deze organisatie zet zich in voor onderzoek naar en bescherming van de Nederlandse zoogdieren.
Voor meer informatie kunt u bellen naar 0172-407054. Zie ook www.ivn.nl/derondevenen&uithoorn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

IVN-lezing over de eekhoorn

Voor dinsdag 6 december heeft IVN De Ronde Venen & Uithoorn Vilmar Dijkstra uitgenodigd voor een lezing over de eekhoorn. Deze lezing wordt gegeven in NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De lezing begint om 20.00 u en de toegang is gratis.De eekhoorn, ook wel gewone of rode … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: