Tweemaal podium voor UWTC bij de ronde van Uithoorn

Geplaatst op: 29 augustus 2018

Zondag 26 augustus is de Ronde van Uithoorn verreden op het clubparcours de Randhoorn.
Als eerste van een aantal wedstrijden stonden de veteranen 69+ en 60+ aan de start, waarbij de 69+ veteranen, met UWTC-renner Leen Blom, om de Theo Oudshoorn Memorial Bokaal streden. Nadat mevrouw Oudshoorn het startschot had gegeven was het in de eerste ronde al even spannend voor de renners. Een haas spurtte voor het peloton uit richting finish. De haas dacht onder het gaas door te duiken richting voetbalvelden, dat lukte niet. Hierna stak de haas vlak voor de renners langs het parcours over en sprong pardoes in de sloot. Gelukkig is het zonder ongelukken afgelopen. Na ongeveer 14 ronden koers ontstond er een kopgroep van twee renners t.w. Hans van Bavel en Leen Blom, de plaatselijke favoriet. De twee werkten goed samen en bouwden een voorsprong op en werden niet meer achterhaald door het peloton. Zij wisten zelfs het peloton te dubbelen. De wedstrijd werd gewonnen door Hans van Bavel uit Sint Anthonis en Leen Blom eindigde op een mooie 2e plaats. Leen had op zaterdag ook al podium gereden op Sloten! De derde plaats was voor Kees Seebrechts.

Vervolgens stonden de 60+ers aan de start met hierbij helaas geen UWTC renners. Na ca. 20 ronden was ook hier een kopgroep van twee renners t.w. Benno Pauw en Willem Hus en zij werkten goed samen en namen een ruime voorsprong. Willem Hus uit Voorburg won de wedstrijd voor Benno Pauw uit Nieuwegein en 3e werd Piet Kralt uit Rijnsburg. Met dank aan de familie Oudshoorn voor het beschikbaar stellen van de prijzen voor de veteranen!

Voor het eerst stond er een dameskoers op het programma bij de ronde van Uithoorn en de inschrijving hiervoor kwam in eerste instantie maar traag op gang. Uiteindelijk stonden er toch 25 deelnemers aan de start. Er werd goed gekoerst door de dames en diverse ontsnappingspogingen volgden, maar werden allen weer teniet gedaan. Met nog ongeveer 10 rondes te rijden wist de Tjechische Jarmila Machacova een flink gat te slaan, die ronde na ronde wat groter werd. In de laatste rondes sprong ook Minke Slingerland uit Oosterhout nog weg uit het peloton en wist hiermee de tweede plaats op te eisen. De sprint van het peloton werd gewonnen door Melissa van der Peet uit den Haag. Naast een mooie bos bloemen van Wiegmans bloemen uit Mijdrecht kregen de dames nog een mooie mand met kaas, nootjes en een drankje aangeboden door Kaas en Zo uit Uithoorn. Voor UWTC reed Rebecca Cornelisse mee, ze moest helaas na ongeveer 45 minuten koers uit de wedstrijd ivm rugproblemen. Drie dames mochten nog niet gelijk naar huis na afloop van de koers. Zij werden opgeroepen voor een dopingcontrole.

Het grootste startveld was bij de laatste categorie, de amateurs/sportklasse. De mannen maakten er een mooie koers van. Gelijk vanaf de start werd de koers hard gemaakt en na enkele speldenprikken ontstond er al vrij snel een kopgroep van 8 renners met daarbij de UWTC leden Bas de Bruin en Tommy Oude Elfrink. Bart de Veer deed ondertussen aan afstopwerk in het peloton, wat niet iedereen kon waarderen. Langzaam maar zeker werd de voorsprong van de 8 man groter. Deze groep deed goede zaken bij de premiesprints en vooral Bas de Bruin toonde zich hier erg sterk. De eindsprint werd gewonnen door Imo de Pruyssenaere de al Woestijne uit Utrecht en hij ging er ook met de leidersprijs vandoor. Laurens Koster uit Oegstgeest werd 2e en Tommy Oude Elferink uit Nieuwveen maakte het podium compleet. Bas de Bruin werd 4e, Bart de Veer 13e en Menno van Capel 26e.
Al met al een dag met prima weer, mooie koersen en ook belangrijk: geen valpartijen.

We willen onze sponsors van de ronde van Uithoorn bedanken voor het beschikbaar stellen van prijzen: Aldert Jongkind boeketten, Gebr.Fridsma, Hoeve Helena Wijnboerderij, Koos van der Knaap & Zn, Profile Tyrecenter Hogendoorn, Schadenet Kranenburg, Van Schie B.V., Bakker Automobiel/schade, Heibedrijf Theo Janmaat, Brabebo, Fronik Infra BV, Noordpoel Produkties B.V., Kooijman BV, Expert Hassing, Coop, Bokkesprong cafetaria, Dino's Snack-kar, Kaas & Zo, BVB Melle Jongkind Aalsmeer BV

Zondag 26 augustus is de Ronde van Uithoorn verreden op het clubparcours de Randhoorn. Als eerste van een aantal wedstrijden stonden de veteranen 69+ en 60+ aan de start, waarbij de 69+ veteranen, met UWTC-renner Leen Blom, om de Theo Oudshoorn Memorial Bokaal streden. Nadat mevrouw Oudshoorn het startschot had … Lees meer »