001 -Family

De Ronde Venen onderdeel van Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam


Geplaatst op: 28 november 2011

Op donderdag 17 november is het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam officieel van start gegaan. De gemeente De Ronde Venen is een van de deelnemers in het samenwerkingsverband. Met de oprichting van het WSP Groot-Amsterdam ontstaat er één aanspreekpunt voor werkgevers in de regio. Hiermee verbetert de dienstverlening aan werkgevers en kan er voor werkzoekenden nog beter bemiddeld worden.

Het WSP is een eenduidig, herkenbaar regionaal servicepunt voor werkgevers met een breed aanbod van producten en diensten op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken. Het WSP heeft als doelstelling om zoveel mogelijk mensen in de uitkering uit te laten stromen naar betaald werk.
Vorig jaar startte het WSP Amstel-Venen waarin de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Uithoorn en het UWV Werkbedrijf samenwerken. Dit WSP vormt nu samen met de vestigingen in Haarlemmermeer en Amsterdam het WSP Groot-Amsterdam.

"De combinatie van samenwerkingsverbanden, biedt voordelen voor zowel werkgevers als werkzoekenden; het versterkt elkaar", laat wethouder Erika Spil (Sociale Zaken en Samenleving) weten. "Met een vestiging in Amstelveen is er voor werkgevers een centraal informatiepunt dichtbij. Daarnaast is het voor grote arbeidsmarktvraagstukken gunstiger om regionaal vraag en aanbod op elkaar af te stemmen."

Wethouder Andrée van Es van de gemeente Amsterdam (Werk en Inkomen, Arbeidsmarkt en Participatie), sprak tijdens de opening: "In de Amsterdamse arbeidsmarktregio is sprake van een grote mismatch tussen de personeelsvraag van de werkgevers en het aanbod aan werknemers. Die mismatch moeten we aanpakken. Daarvoor is een slimme overheid nodig, die samen met werkgevers en het onderwijs in staat is vooruit te kijken en te anticiperen op groeisectoren en nieuwe werkgelegenheid op alle niveaus. We moeten samenwerken en de overheid moet daarin een andere rol gaan innemen".

Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam is een samenwerkingsverband van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Landsmeer,
Ouder-Amstel, Uithoorn en UWV WERKbedrijf, Pantar Amsterdam, AM-Groep.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Ronde Venen onderdeel van Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam

Op donderdag 17 november is het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam officieel van start gegaan. De gemeente De Ronde Venen is een van de deelnemers in het samenwerkingsverband. Met de oprichting van het WSP Groot-Amsterdam ontstaat er één aanspreekpunt voor werkgevers in de regio. Hiermee verbetert de dienstverlening aan werkgevers en kan er … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: