001 -Family

Excursie naar Scheepvaartsmuseum


Geplaatst op: 28 november 2011

Donderdag 24 november jl. ging groep 7 van I.C.B. "de Vuurvogel" op excursie naar het pas heropende Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het was prachtig weer, de zon scheen volop en om half negen vertrokken de leerlingen, hun leerkracht en een ouder naar Amsterdam om de Gouden Eeuw te ervaren in het Scheepvaartmuseum. De geschiedenislessen van de afgelopen weken stonden in het teken van de Gouden Eeuw, de V.O.C. en hoe het leven was in die tijd. De kinderen leerden over de slavenhandel, de handel met "de Oost" en "de West", het leven aan boord van een V.O.C.-schip (wist je dat een V.O.C.-schip alleen vóór de wind kon varen? Als de wind dus tegen was, hadden ze pech, dan kwam het schip niet vooruit of wachtten ze gunstige wind af in een haven!) Een reis met het schip naar Indië kon wel 8 maanden lang duren en ongeveer één derde van de bemanning overleefde de reis niet...

De eerste blik op het Scheepvaartmuseum, komende vanaf het Centraal Station, wandelend langs de "Peperstraat" en de "Schipperstraat", is indrukwekkend. Een prachtig, groot, wit gebouw met daarvoor het majestueuze V.O.C. schip afgemeerd aan de steiger. Eenmaal binnen werden was het welkom warm en ging de groep gelijk "De Zeereis" maken. Wat een belevenis! Een interactieve zeereis door de eeuwen heen en de leerlingen leerden roeien als volleerde roeiers wat terug te zien was in de film later in de workshop. Gaaf! Het bezoek aan het V.O.C. schip was een rondleiding vol met herkenning en verbazing. Wat is het schip groot! En voorin het schip, onderdeks moet je niet wezen.... Waarom? Vraag dat de leerlingen van groep 7 van de Vuurvogel.

Als klapper op de vuurpeil had de groep een ontmoeting met Ron Boshardt. Hij is actief betrokken bij het educatieve programma van het Scheepvaartmuseum en de ontmoeting met hem en de gesprekjes waren leuk, interessant en vooral vrolijk! "Juf, dit is de leukste excursie ooit!" "Juf, dit moeten mijn ouders zien, zo gaaf!" waren enkele spontane reacties van de leerlingen van groep 7 van de Vuurvogel.

Een geslaagde dag met een leuke verrassing.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Excursie naar Scheepvaartsmuseum

Donderdag 24 november jl. ging groep 7 van I.C.B. "de Vuurvogel" op excursie naar het pas heropende Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het was prachtig weer, de zon scheen volop en om half negen vertrokken de leerlingen, hun leerkracht en een ouder naar Amsterdam om de Gouden Eeuw te ervaren in het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: