Atlantis 4 wint van hekkensluiter


Geplaatst op: 28 november 2011

Zaterdag 26 november moest het vierde team van korfbalvereniging Atlantis op bezoek bij DKV Victoria 7 te Diemen. Het door Florist gesponsorde vierde is gewend hun wedstrijden in de zaal aan het einde van de middag of aan het begin van de avond te spelen. Echter dit keer moest men al om 10.15 uur verzamelen voor vertrek naar Diemen. Het duurde dan ook enige tijd voordat men op stoom kwam, maar toen de Floristexpres eenmaal op gang was, denderde hij gestaag door met een mooie overwinning als resultaat.
Zonder de afwezige spelers Kris en Gita Geusebroek en coach Janneke van Ginkel toog men naar Diemen waar de hekkensluiter van de competitie de tegenstander zou zijn. Nicole Both die helaas geveld was door bronchitis en dus niet mee kon spelen had zich voor de gelegenheid opgeworpen als invalcoach. Voor de wedstrijd benadrukte zij dat er niet te makkelijk over gedacht mocht worden want het is soms typerend voor Atlantis om te winnen van de bovenste en te verliezen van de onderste.
De Florist aanval begon met aanvoerster Nathalie Valentijn, Christa Zeldenthuis, Carel Beijeman en Alexander Beeloo. Er werden legio kansen gecreëerd maar in de afronding was men helaas minder succesvol. Gelukkig deed de Florist verdediging met Karin van der Sluijs, Saskia Kraan, Maarten van Diemen en Marcel de Jong het prima en gaven zij weinig kansen weg.
Na zo'n 12 minuten spelen was het Carel die de 0 van het scorebord wist te laten verdwijnen met een mooi schot van afstand. DKV Victoria antwoordde hier echter direct op door ook te scoren.
Hierna golfde de wedstrijd heen en weer maar gelukkig wist Atlantis, door schoten van Karin, Marcel, Carel, een strafworp van Saskia en een mooie dieptebal van Maarten subliem aangegeven door Saskia, een krappe voorsprong te nemen en ging uiteindelijk met de stand van 5-6 de rust in.
Nicole en invaller Joeri Keevel voorzagen het team van tips en tactische aanwijzingen en hamerden erop de koppies allemaal dezelfde positieve kant op te houden zodat de Florist equipe niet, zoals vorige week gebeurd was, de winst uit handen zou geven maar de punten mee terug naar Mijdrecht zou nemen.
DKV Victoria maakte echter direct na rust gelijk, 6-6. Hierna was het Nathalie die 2 maal wist te scoren en ervoor zorgde dat het Florist team weer op voorsprong kwam, 6-8. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. DKV Victoria wist nog maar mondjesmaat tot scoren te komen en het Florist team wist door schoten van Maarten, Alexander, Saskia en Carel steeds verder uit te lopen. Met een uiteindelijke 9-15 overwinning als resultaat.
Na het teleurstellende verlies van vorige week nu dus een klinkende overwinning. Hopelijk wordt deze winning mood volgende week in de thuiswedstrijd tegen DTS (E) voortgezet. Dan speelt het vierde om 18.40 uur in sporthal De Phoenix. U bent van harte welkom dit enthousiaste team te komen aanmoedigen.
De doelpunten kwamen deze wedstrijd van; Maarten (4), Carel (3), Saskia (3), Nathalie (2), Alexander, Karin en Marcel (allen1)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis 4 wint van hekkensluiter

Zaterdag 26 november moest het vierde team van korfbalvereniging Atlantis op bezoek bij DKV Victoria 7 te Diemen. Het door Florist gesponsorde vierde is gewend hun wedstrijden in de zaal aan het einde van de middag of aan het begin van de avond te spelen. Echter dit keer moest men … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: