001 -Family

Ringvaartloop in Aalsmeer


Geplaatst op: 28 november 2011

Op zondag 27 november 2011 organiseerde AV Aalsmeer de jaarlijkse Ringvaartloop, met dit jaar een nieuw parcours voor de afstand van de 10 Engelse mijl (16,1 kilometer). De lopers hadden te kampen met forse wind en regenbuien waardoor het een zware loop werd. De heenweg over de Aalsmeerderweg en de Takkade was wind mee, maar op de terugweg door het natuurgebied van de Schinkelpolder werd het steeds zwaarder. De twee snelle Marokkaanse lopers Said en Aziz Kanfaoui leken hier echter niet veel last van te hebben wan zij finishten binnen het uur in 58:07. Een derde plaats was voor Michael Woerden uit Mijdrecht in een tijd van 58:25. Bij de dames was het Christine Tanguy in een tijd van 1:16 die een mooie tijd neerzette en daarmee met de eer en het prijzengeld aan de haal ging. De tweede dame was Selma Smit uit Hoofddorp die op 1:18 finishte, gevolgd door Miranda van der Voort uit Nieuwkoop de 3e werd. Zij wonnen het prijzengeld, de cadeaubonnen van IntersportDuo, de bekers en de bloemen. In deze afstand zijn drie leeftijdscategorieën, de overige uitslagen zijn na te lezen op www.uitslagen.nl.

Op de 5 kilometer, via de Molenvliet, was het nog droog maar hadden de 81 deelnemers ook last van de harde wind, ondanks dat was Marijke Kroon uit Vinkeveen met 22:23 toch sneller dan vorig jaar en behaalde daarmee de eerste plaats bij de dames, gevolgd door Evelien Zandvliet uit Haarlem met 24:31 en Marja Breedijk uit Uithoorn in een tijd van 26:14. Bij de heren was Erwin Koopstra uit Aalsmeer in een tijd van 17:12 als eerste over de finish. Een snelle tijd op de 5 km, Sjoerd Heemskerk uit Uithoorn werd 2e en zat maar 30 seconden achter hem, tot slot kwam Sander Eijs uit Nieuwkoop in een tijd van 18:49 over de finish.

Om 11:10 startte de Kidsrun van één km op de atletiekbaan. Er waren 23 jonge lopertjes enthousiast voor deze afstand en er werd al na 3:59 afgeklokt voor Naomi Verhoef uit Aalsmeer. Zij mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Kimberly Colijn en Marije Wentzel eindigden als 2e en 3e meisje in resp. 4:23 en 4:24. Zij zijn lid van onze atletiekvereniging en hebben laten zien dat trainen zijn vruchten afwerpt en gingen met een mooie beker, een warme Euro Cargo Aviation muts en een bos bloemen naar huis. Bij de jongens was het Geregory 't Hoen uit Rijsenhout die met de eer ging strijken, hij kwam na 3:51 over de finish, gevolgd door Mark Noordermeer in 3:56 en Milan Biesheuvel uit Aalsmeer in een tijd van 3:59.

Doordat er gebruikt gemaakt werd van de elektronische tijdsregistratie, stonden de uitslagen al direct na de wedstrijd op de website en zijn zowel op www.uitlagen.nl als op www.ringvaartloop.nl en via een link op www.avaalsmeer.nl terug te vinden. Mocht je nu vergeten zijn je chip in te leveren, dan kun je die inleveren bij de organisatie van de Ringvaartloop of sturen naar Postbus 342, 1430 AH AALSMEER.

Iedereen die enthousiast geworden is kan een keer mee te doen bij Atletiekvereniging Aalsmeer aan de Sportlaan 43/a. Volwassenen zijn van harte welkom op maandag- t/m vrijdagavond van 19:30-20:30u en de jeugd op dinsdag en donderdagavond 18:30u. Kijk op de website voor meer informatie of stuur een mail naar info@avaalsmeer.nl.

Dankzij de hulp van bijna 50 vrijwilligers is het weer een hele geslaagde loop geworden. We zijn blij met de medewerking van iedereen die het mogelijk gemaakt heeft deze loop te organiseren. Hartelijk bedankt allemaal en tot volgend jaar!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ringvaartloop in Aalsmeer

Op zondag 27 november 2011 organiseerde AV Aalsmeer de jaarlijkse Ringvaartloop, met dit jaar een nieuw parcours voor de afstand van de 10 Engelse mijl (16,1 kilometer). De lopers hadden te kampen met forse wind en regenbuien waardoor het een zware loop werd. De heenweg over de Aalsmeerderweg en de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: