Argon verliest bij Haaglandia

Geplaatst op: 28 november 2011

De eerste helft kende twee gezichten. Het eerste kwartier klopte de veldbezetting bij Argon niet, maar kregen de Argonauten toch een aantal kansen. Haaglandia maakte goed gebruik van de slechte organisatie bij Argon en ging beter met de kansen om. Zo stond het binnen een kwartier al 2-1 voor Haaglandia. De tweede helft kon Argon geen vuist maken en hield de thuisploeg Argon in het zadel door kansen te missen. Toen een kwartier voor tijd de 3-1 viel was het duel gespeeld. In de slotfase scoorde Haaglandia zelfs de 4-1 en zo verloor Argon machteloos in Rijswijk.

Vooraf hoopten de Argonauten het goede spel van vorige week voort te zetten. Ondanks alle goede bedoelingen lukte dit niet. De eerste kans van de wedstrijd was voor Argon, Joey van Ede stuurde Joshua Patrick de diepte in. Eén op één wist hij Haaglandia doelman Patrick de Groot te omspelen, maar zijn inzet werd door John van Otterloo van de lijn gehaald. De eerste mogelijkheid voor Haaglandia leverde wel gelijk een doelpunt op. Mourad Mghizrat gaf voor vanaf rechts en Raymond van Bochoven kon helemaal vrij binnenkoppen: 1-0 voor Haaglandia. Joshua Patrick kreeg vlak daarna de kans op de gelijkmaker, maar miste toen hij alleen op het Haaglandia doel af ging.

Niet veel later viel er wel een doelpunt aan de andere kant. Erik Mulder had alle tijd en ruimte, maar hij speelde de bal recht in de voeten van Haaglandia speler Erkan Sensoy. De buitenspeler van Haaglandia pakte dit cadeautje graag uit en scoorde de 2-0. In de 15e minuut maakte Joshua Patrick de 2-1. Na een individuele actie schoot hij vanaf 20 meter met zijn linkerbeen de bal in de linkerkruising. Na deze aansluitingstreffer organiseerde Argon zich beter en gingen de Argonauten op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kreeg Haaglandia meer ruimte en konden ze een aantal keer gevaar stichten voor het Argon doel. Voor Argon was het Joshua Patrick die tot twee keer toe de gelijkmaker kon maken, maar hij faalde. Vlak voor rust besliste Mourad Mghizirat bijna de wedstrijd, maar zijn schot werd knap gestopt door Maxime Singels.

In de tweede helft was het dezelfde Singels die in de kleedkamer achterbleef. Een blessure zorgde ervoor dat reservedoelman Romero Antonioli zijn debuut kon maken in het eerste elftal van Argon.
Het spelbeeld in de tweede helft was eenzijdig. Haaglandia liet de bal rond gaan, maar was erg onzorgvuldig in de afronding. Argon probeerde met countervoetbal alsnog de gelijkmaker te forceren. Argon trainer Simons wisselde tweemaal en Argon ging met drie spitsen voorin spelen.

Zelfs met drie spitsen kwam Argon amper over de middenlijn. In de 75e minuut maakte Mourad Mghizrat een einde aan de Mijdrechtse hoop door de 3-1 te scoren. In de slotfase maakte Brayen Brocker zelfs de 4-1. Zo verloor Argon machteloos in Rijswijk van een effectiever Haaglandia.

Na vijftien wedstrijden zit de eerste helft van het competitieschema er op. Argon moet de tweede helft toch echt meer punten gaan pakken anders komt degradatie steeds dichterbij.

De eerste helft kende twee gezichten. Het eerste kwartier klopte de veldbezetting bij Argon niet, maar kregen de Argonauten toch een aantal kansen. Haaglandia maakte goed gebruik van de slechte organisatie bij Argon en ging beter met de kansen om. Zo stond het binnen een kwartier al 2-1 voor Haaglandia. … Lees meer »