Geinburgia wint in knotsgek duel in tweede helft van KDO

Geplaatst op: 28 november 2011

Afgelopen zondag stond voor KDO de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper Geinburgia op het programma. De ploeg uit Driemond stond voor aanvang van het duel vijf punten voor op de Kwakelaars. Bij winst zou nummer vier KDO dus zeer goede zaken kunnen doen en aansluiting vinden met de top van het klassement.

Na een erg aftastend begin van de wedstrijd ontplofte de topper na twintig minuten spelen. Een uittrap van doelman Peter Onderwater werd verkeerd beoordeeld door de Driemondse verdediging. Joeri Stange wist de goed gegeven hoge bal prima onder controle te krijgen en kon alleen op aflopen op de doelman van Geinburgia. Nadat de keeper Joeri zijn eerste inzet wist te keren, kon Stange in tweede instantie de bal in een leeg doel binnenschieten, 1-0. Een welkome opsteker voor KDO in deze fase van de wedstrijd. In de 25e minuut wist Rick Kruit zich te ontdoen van zijn tegenstander en kon via een keurige voorzet Joeri Stange bereiken. Stange aarzelde geen moment en kopte de bal hard in de richting van het doel, maar de Driemondse doelman kon Joeri zijn inzet ternauwernood keren. In de 38e minuut ontsnapte KDO toen een aanvaller van Geinburgia de bal net niet voor langs kon binnenschieten. In de nastoot reageerden de Kwakelaars uiterst alert. Uit een vrije trap van Ronnie Oltshoorn aan de linkerkant van het veld, wist Ronnie Sven Vlasman vrij voor de keeper te zetten. Sven behield het overzicht en schoot de bal koelbloedig in de rechterhoek, 2-0. Op basis van het verloop van de wedstrijd een heerlijke tussenstand voor KDO. Lang konden de Kwakelaars echter niet genieten van deze comfortabele voorsprong, want één minuut later wist Geinburgia de aansluitingstreffer te maken. Door slap ingrijpen van KDO achterin konden de Driemonders van afstand de 2-1 maken in de linkerhoek. Een later omschreven cruciale tegentreffer van Geinburgia die de wedstrijd deed kantelen.

In het eerste kwartier van de tweede helft eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Doordat de coach van Geinburgia een nieuwe balvaardige, forse spits inbracht na een uur spelen, leek KDO even de weg kwijt. De invaller wist in één van eerste balcontacten een middenvelder van Geinburgia in stelling te brengen. De Driemondse middenvelder kon vanaf 20 meter de bal knap in de linkerbovenhoek te schieten, 2-2. Een minuut later was de organisatie achterin bij KDO zoek en werd het 2-3 na matig ingrijpen bij een corner van Geinburgia. KDO was de kluts kwijt, maar bleef hopen op een kans die uiteindelijk ook zou komen. In de 68e minuut wist Rick Kruit zich vrij te spelen en kon oog in oog met de doelman van Geinburgia de gelijkmaker maken. In plaats van direct te schieten, wilde Rick de doelman omspelen, die prima uitkwam en zodoende Geinburgia op de been hield. Tien minuten voor tijd beslisten de Driemonders de wedstrijd definitief toen uit de kluts Geinburgia de 2-4 aantekende. Vijf minuten later werd het zelfs nog 2-5, wat uiteindelijk ook de eindstand betekende.

Door deze nederlaag is het verschil tussen KDO en Geinburgia opgelopen tot acht punten. KDO blijft op de vierde plaats staan en zal zich voorlopig moeten gaan concentreren op een plaats in de subtop van het klassement. Volgende week speelt het eerste om 14:00 uur thuis tegen Portugal Amsterdam. De Amsterdammers speelden vandaag met 1-1 gelijk in en tegen Ouderkerk.

Afgelopen zondag stond voor KDO de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper Geinburgia op het programma. De ploeg uit Driemond stond voor aanvang van het duel vijf punten voor op de Kwakelaars. Bij winst zou nummer vier KDO dus zeer goede zaken kunnen doen en aansluiting vinden met de top van het … Lees meer »