Daadkracht zorgt voor overwinning De Vinken


Geplaatst op: 28 november 2011

Jongstleden 26 november 2011 speelde De Vinken 1 de uitwedstrijd in Maasdijk tegen Dijkvogels.
Ook Dijkvogels wist een van de twee al gespeelde wedstrijden te winnen en is dus een tegenstander die ook redelijk was gestart in de zaalcompetitie. Na een 7-7 ruststand trokken de Vinkeveners aan het langste eind en wonnen met 12-13.

Gelijke strijd
Met coach Fred Straatman aan de zijlijn startte de basisformatie van ABN-AMRO in een iets andere opstelling dan gewoonlijk. De aanval werd gevormd door Mariska Meulstee, Melanie Kroon en aanvoerder Peter Kooijman. Diens speelmaatje Peter Koeleman was verhinderd en daardoor startte Ronald Mul in de basisaanval. Aan verdedigende zijde stond het vaste kwartet: Joyce Kroon, Silvia Oussoren, Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom.
De Vinken begon goed aan de wedstrijd. Het tweede schot al werd verzilverd door Mariska Meulstee. Toch kon Dijkvogels vrij gemakkelijk aanhaken. De wedstrijd was voor het neutrale publiek aardig om te zien, beide partijen kwamen op voorsprong, maar verzuimden om een groot gat te slaan. De stand liep op tot 4-4, met scores van Rudy Oussoren, Peter Kooijman en een fraaie doorloopbal van Silvia Oussoren.
De 4-5 werd bereikt door strafworp, verkregen door een foutief afgestopte speelster. De strafworp die volgde werd fortuinlijk genomen door Peter Kooijman. Dijkvogels vervolgde hun weg door de Vinkenfouten die werden gemaakt genadeloos af te straffen en hierdoor bij te blijven met de score. Door toedoen van Kelvin Hoogeboom (schot) en Peter Kooijman (strafworp) vloog de 7-7 stand op de borden. Het leverde Peter Kooijman een mooi moment op in de statistieken. Deze laatste strafworp was zijn zeshonderdste doelpunt in de blauwwitte kleuren van De Vinken 1.

Veerkracht en overwinning
Na rust werd Dijkvogels gretiger en De Vinken kon maar moeilijk in het spel komen. In de achttiende minuut van de tweede helft slaagde Dijkvogels erin om een gaatje te slaan: 9-7. Afstandsschoten van de verdienstelijk spelende Ronald Mul en Mariska Meulstee zorgden gelukkig weer voor een 9-9 gelijke stand.
Een paar discutabele beslissingen van de scheidsrechter veroorzaakten de nodige irritatie bij enkele Vinkenspelers. Rudy Oussoren en Joyce Kroon kregen dientengevolge een gele kaart. Schijnbaar was dit ook het moment voor meer succes. Joyce Kroon schoot van afstand raak en ook Mariska Meulstee liet weer twee scores noteren.
Met nog een kleine vijf minuten te spelen was de spanning te snijden bij een stand van 10-12 in het voordeel van de formatie van Fred Straatman. Charita Hazeleger kwam in deze slotfase nog in het veld voor Silvia Oussoren. Na een half jaar afwezigheid maakte Charita haar rentree in het hoogste team van De Vinken. Dijkvogels deed nog wel wat terug via een afstandsschot. Maar ook Rudy Oussoren verzuimde van 2,5 meter afstand niet. Hij schoot de beslissende vrije bal door de gele mand 11-13. Dijkvogels kwam tijd te kort. maar wist nog wel een keer te scoren, waardoor de eindstand op 12-13 bepaald werd.

Volgende wedstrijd
Tussen de Sinterklaasvieringen door speelt de ABN-AMRO formatie op 3 december tegen Pernix uit Leiden. Pernix verloor van Dijkvogels, won van Fiks en speelde gelijk tegen Weidevogels. Een voorzichtig optimisme is aanwezig. De Vinken zal er alles aan doen om de punten in Vinkeveen te houden, 3 december 16.45 uur in Sporthal de Boei in Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Daadkracht zorgt voor overwinning De Vinken

Jongstleden 26 november 2011 speelde De Vinken 1 de uitwedstrijd in Maasdijk tegen Dijkvogels.Ook Dijkvogels wist een van de twee al gespeelde wedstrijden te winnen en is dus een tegenstander die ook redelijk was gestart in de zaalcompetitie. Na een 7-7 ruststand trokken de Vinkeveners aan het langste eind en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: