Karwei

De Bikkels kampioen honkbaltoernooi


Geplaatst op: 28 november 2011

Op 22 november vond voor de 3e keer het Kees van Ankeren stoelhonkbaltoernooi plaats.
Eigenlijk is stoelhonkbal geen goede benaming. De spelers moeten wel degelijk staan en naar de honken lopen. Als de deelnemer niet speelt, zit hij/zij in afwachting van de volgende beurt op een stoel. Het is een leuk spel met een prettige sociale kant. Er is veel contact met elkaar en na het spel wordt er samen nog gezellig nagepraat en wat gedronken. Stoelhonkbal is geschikt voor jong en oud, maar bij Spel en Sport wordt het door senioren gespeeld, Er zijn twee teams van zes tot negen personen elk. Ieder teamdeelnemer heeft drie ‘ballen'. Deze ballen moeten in de gaten (honken) gegooid worden. De afstand tot de bak is vier meter. De spelregels zijn als die van het echte honkbal. Kom eens kijken of meedoen! Elke maandagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur wordt er gespeeld in dorpscentrum De Willisstee te Wilnis, onder leiding van docente Joke van Diemen. Er worden ook regelmatig toernooien gespeeld in en buiten De Ronde Venen.

Het toernooi werd gespeeld in de kantine en met hulp van vrijwilligers van Argon en van Spel en Sport De Ronde Venen. Aan het toernooi namen zes teams deel, uit o.a. Haarlem, Uithoorn en De Ronde Venen, waaronder een team met deelnemers van t Anker.
In het inloophuis 't Anker, welke eveneens gastvrijheid aangeboden krijgt in de kantine van Argon, is iedereen welkom die met kanker in aanraking is gekomen. Dit kan zijn als patiënt, ex-patiënt of als familie, nabestaande of anderszins betrokkenen.
Twee teams uit IJmuiden hadden zich vanwege de slechte weersomstandigheden, dichte mist, afgemeld.

Alle teams met begeleiding werd om 10.00 uur welkom geheten met koffie met wat lekkers. Daarna werden een aantal wedstrijden gespeeld. Het leek soms of Ajax en Feyenoord aan het spelen waren, echter zonder geschreeuw, gevloek en geschop. Er werd gejuicht, gelachen en gebruld.
Tussen de wedstrijden werd een lunch aangeboden. Hierna werden de laatste wedstrijden met nieuwe kracht weer gespeeld.
Na een zeer sportieve en gezellige wedstrijddag werd door de wethouder van onder andere ouderenbeleid in de gemeente De Ronde Venen mevrouw Erika Spil de prijzen aan de teams uitgereikt. Elke deelnemer en vrijwilliger kreeg een herinneringscertificaat.

De wisselbeker werd door de naamgever Kees van Ankeren voor het tweede jaar uitgereikt aan het team De Bikkels uit Wilnis, een team van Spel en Sport.

Het toernooi is mogelijk gemaakt door Reurings Onroerend Goed uit De Ronde Venen. Deze sponsor hecht er waarde aan dat de oudere inwoners plezier kunnen hebben na een leven van werken en zorg. Zodoende konden de spelers voorzien worden van koffie met wat lekkers , een lunch en een drankje.

Om 15.00 uur was de spannende wedstrijddag beëindigd en konden de deelnemers met een blij gevoel huiswaarts gaan.

De sponsor heeft opnieuw zijn geldelijke steun toegezegd voor het 4e Kees van Ankeren stoelhonkbaltoernooi in 2012.

De einduitslag was:

1e: De Bikkels uit De Ronde Venen, 2e: De Stee-inners uit De Ronde Venen , 3e : De Schotermuggen uit Haarlem, 4e: De Blue Diamonds uit Uithoorn, 5e : De IJsvogels uit Uithoorn en 6e : De Ankermaatjes uit De Ronde Venen.

Voor meer informatie over stoelhonkbal en andere activiteiten bezoek dan de website : www.spelensportdrv.nl

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Bikkels kampioen honkbaltoernooi

Op 22 november vond voor de 3e keer het Kees van Ankeren stoelhonkbaltoernooi plaats.Eigenlijk is stoelhonkbal geen goede benaming. De spelers moeten wel degelijk staan en naar de honken lopen. Als de deelnemer niet speelt, zit hij/zij in afwachting van de volgende beurt op een stoel. Het is een leuk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: