VLC

Spel en Sport ontvangt donatie Schipholfonds


Geplaatst op: 28 november 2011

In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol Het Schipholfonds opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven.
Met veel enthousiasme heeft Het Schipholfonds in de afgelopen 17 jaar organisaties en instellingen in de omgeving van Amsterdam Airport Schiphol met donaties gesteund voor het realiseren van projecten op het gebied van cultuur, welzijn en sport. Sinds de oprichting in 1994 heeft het fonds 3.680 projecten gesteund met in totaal € 9.207.508,= euro.
Het Schipholfonds heeft in het derde en laatste kwartaal van 2011 een bedrag van € 170.760 geschonken aan 54 instellingen en organisaties op maatschappelijk, cultureel of sportief gebied in de omgeving van Schiphol. De hoogste donaties (van € 2.500 en hoger) werden 17 november 2011 op Schiphol uitgereikt door het bestuur van Het Schipholfonds.

AANSCHAF EN VERVANGING SPELMATERIALEN
Spel en Sport De Ronde Venen heeft enkele maanden geleden een verzoek ingediend voor een donatie ter vervanging mede uit veiligheidsoverwegingen van al vele twintig jaar oude spelmaterialen. Tevens om materialen aan te schaffen om nieuwe spel en sport activiteiten aan te kunnen bieden. Gezien de financiële situatie was Spel en Sport niet in staat om deze aan te schaffen en werden de docenten genoodzaakt hun lessen aan te passen aan de wel beschikbare materialen. Er werd een lijst met aan te schaffen materialen overlegd met een aankoopbedrag van € 2541,--.
Voorzitter Jos Kooijman en secretaris Nol Wernert werden op 17 november 2011 op Schiphol verrast met een donatie gelijk aan het gevraagde bedrag.

De doelstelling van Spel en Sport is het geven en verzorgen van sportieve uurtje aan de voornamelijk wat oudere inwoners van De Ronde Venen, die zich door hun leeftijd of conditie niet meer willen of kunnen aansluiten bij reguliere sportverenigingen.
Door middel van specifieke oefeningen en spelvormen wordt aan de lichamelijke conditie gewerkt. Dit is tevens een middel tot het onderhouden van sociale contacten. Spel en Sport wil de activiteiten laagdrempelig aanbieden, zodat het voor iedereen financieel bereikbaar is, ongeacht zijn of haar lichamelijke gesteldheid of sportervaring. Er geldt geen prestatie of wedstrijdelement.

Iedereen is welkom om een van de activiteiten te komen bekijken of zelfs mee te spelen.
Voor meer informatie, omtrent activiteiten, tijden, docenten, plaatslocaties en kosten is er de website: www.spelensportdrv.nl

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spel en Sport ontvangt donatie Schipholfonds

In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol Het Schipholfonds opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven. Met veel enthousiasme heeft Het Schipholfonds in de afgelopen 17 jaar organisaties … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: