Het Voordek - Kaasfondues
Gemeentelijke gebouwen worden duurzamer

Gemeentelijke gebouwen worden duurzamer


Geplaatst op: 14 september 2018

Met maatregelen als onder andere betere isolatie, ledverlichting, dubbel glas en energiezuinige ventilatoren wil het college van B en W de gemeentelijke gebouwen verduurzamen. De gemeenteraad wordt gevraagd hiervoor 136 duizend euro beschikbaar te stellen. De verduurzaming is een van de stappen die worden gezet om in 2040 een klimaatneutrale gemeente te zijn.  

Wethouder Rein Kroon (Vastgoed): ,,Met dit voorstel aan de gemeenteraad nemen we als gemeente onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Dit is een goede stap in het verduurzamen van onze gemeentelijke gebouwen en past binnen onze financiële mogelijkheden. Daarnaast gaan we met de gemeenteraad bespreken hoe we onze gemeentelijke gebouwen verder energieneutraal kunnen maken.’’

Energieverbruikers

Met een aantal relatief eenvoudige maatregelen kan het energieverbruik in gemeentelijke gebouwen behoorlijk worden teruggedrongen. Het gasverbruik zal 15 procent dalen en het elektriciteitsverbruik 5 procent. De benodigde investeringen verdienen zich binnen 5 à 6 jaar terug.

Klimaatneutraal in 2040

De gemeenteraad heeft in 2016 de ambitie uitgesproken dat De Ronde Venen in 2040 klimaatneutraal moet zijn. ,,Iedereen, inwoners en bedrijven, krijgt daar de komende jaren mee te maken’’, zegt wethouder Kiki Hagen (Duurzaamheid). ,,Als gemeente willen we met onze gebouwen daarin voorop lopen. Op het dak van het gemeentehuis liggen tientallen zonnepanelen, die voorzien voor een deel in onze vraag naar elektriciteit. Wij gaan kijken wat de mogelijkheden zijn om de gemeentelijk gebouwen van het gas af te krijgen en energieneutraal te maken. Daarbij kijken we ook hoe we de gemeentewerven kunnen verduurzamen.’’

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeentelijke gebouwen worden duurzamer

Met maatregelen als onder andere betere isolatie, ledverlichting, dubbel glas en energiezuinige ventilatoren wil het college van B en W de gemeentelijke gebouwen verduurzamen. De gemeenteraad wordt gevraagd hiervoor 136 duizend euro beschikbaar te stellen. De verduurzaming is een van de stappen die worden gezet om in 2040 een klimaatneutrale … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: