Gemeente: Zwembad Meerbad Abcoude is veilig


Geplaatst op: 24 november 2011

Het zwembad het Meerbad in Abcoude is veilig. Er zijn geen risico's met de ophanging van installaties. Dat bevestigen de uitkomsten van een bouwkundige inspectie die de gemeente, samen met milieudienst en brandweer, dinsdagmiddag 22 november heeft uitgevoerd.

Naar aanleiding van het nieuwsitem ‘Toezicht van gemeenten op zwembaden' dat RTL Nieuws zaterdag 19 november heeft uitgezonden, zijn er vragen gesteld aan de gemeente over de veiligheid van het Meerbad. De gemeente hecht er daarom aan te benadrukken dat het zwembad veilig is.

Eerder dit jaar heeft de gemeente een onderzoek laten instellen naar de onderhoudsstaat van het Meerbad. Op een aantal punten is er sprake van achterstallig onderhoud, waardoor dinsdagmiddag een nadere bouwkundige inspectie heeft plaatsgevonden. Uit de inspectie blijkt dat onderhoud nodig is, maar de veiligheid is niet in het geding.

Het achterstallige onderhoud is ontstaan doordat de onderhoudsplanning in voorgaande jaren bewust is afgebouwd. Dat was een gevolg van het besluit van de voormalig gemeente Abcoude dat het zwembad op de huidige locatie zou verdwijnen ten behoeve van woningbouw.

De huidige gemeente De Ronde Venen neemt in 2012 een besluit over de toekomst van het Meerbad.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente: Zwembad Meerbad Abcoude is veilig

Het zwembad het Meerbad in Abcoude is veilig. Er zijn geen risico's met de ophanging van installaties. Dat bevestigen de uitkomsten van een bouwkundige inspectie die de gemeente, samen met milieudienst en brandweer, dinsdagmiddag 22 november heeft uitgevoerd. Naar aanleiding van het nieuwsitem ‘Toezicht van gemeenten op zwembaden' dat RTL … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: