Winkelcentra De Ronde Venen doen het goed


Geplaatst op: 24 november 2011

Het winkel- en koopgedrag van de consument is in beeld gebracht in het onlangs verschenen Koopstromenonderzoek Randstad. Een grootschalig onderzoek, waarbij ruim 55.000 inwoners in de hele Randstad geïnterviewd zijn. Het onderzoek laat voor de gemeente De Ronde Venen een goede uitkomst zien: in de winkelcentra wordt een goede omzet gedraaid (180 miljoen euro). Belangrijke informatie die de basis legt voor de detailhandelsvisie.

De uitkomsten van het koopstromenonderzoek vormen voor de gemeente een schat aan informatie. Ze vormen een belangrijke onderlegger voor de detailhandelsvisie van de gemeente De Ronde Venen die volgend jaar vorm en inhoud krijgt. Ook bevatten de uitkomsten informatie over de consument en meningen van de bevolking die de gemeente komende jaren gaat gebruiken. Niet alleen voor de detailhandelsvisie, maar ook voor de harmonisatie van de winkeltijdenverordening en de ontwikkelingskansen van de diverse winkelgebieden, waaronder die in Mijdrecht, Wilnis en Abcoude.

De koopkrachtbinding in de gemeente De Ronde Venen, een van de graadmeters voor het functioneren van winkelcentra, is hoog met 89% in de dagelijkse artikelensector en 52% in de niet-dagelijkse sector. Een goede score, want waar veel winkelgebieden te maken hebben met een daling door toegenomen concurrentie van andere winkelgebieden en internet, is de binding in De Ronde Venen op niveau gebleven.

Bijna de helft van alle omzet wordt gemaakt in het centrum van Mijdrecht, hét belangrijkste koopcentrum van de regio Noordwest Utrecht. Vooral de omzet in de supermarkten en overige dagwinkels is gestegen. Aanbod, sfeer, veiligheid, maar ook parkeren krijgen een hoog cijfer van de bezoekers. Alleen de bereikbaarheid per openbaar vervoer scoort lager. Een belangrijke uitkomst voor het centrum van Mijdrecht, dat volop in ontwikkeling is. De gemeente wil het winkelgebied in Mijdrecht verder versterken. Dit jaar heeft de gemeente hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van de Molenhof-passage.

Van de totale omzet is 70% afkomstig uit de eigen gemeente. Ook inwoners uit Nieuwkoop, Stichtse Vecht, Uithoorn, Amstelveen en Amsterdam winkelen in De Ronde Venen. Tegelijkertijd winkelt De Rondeveense inwoner ook in andere, grotere winkelgebieden met meer aanbod, zoals de centra van Amstelveen en Amsterdam. Maar op het niveau van de regio doet de gemeente De Ronde Venen het goed.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Winkelcentra De Ronde Venen doen het goed

Het winkel- en koopgedrag van de consument is in beeld gebracht in het onlangs verschenen Koopstromenonderzoek Randstad. Een grootschalig onderzoek, waarbij ruim 55.000 inwoners in de hele Randstad geïnterviewd zijn. Het onderzoek laat voor de gemeente De Ronde Venen een goede uitkomst zien: in de winkelcentra wordt een goede omzet … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: