Vinkefest 2023

Rondeveens duo in TV-spot


Geplaatst op: 24 november 2011

Misschien heeft u al een spotje op de TV gezien van de campagne ‘ik word maatje' van het Oranjefonds. En met een beetje geluk zag u dan het spotje waarin een maatjesduo uit De Ronde Venen optreedt: Berto en David uit het project Coach4you van Gilde Noordwest Utrecht.

Ons land telt veel verschillende maatjesinitiatieven. Dat zijn initiatieven waarbij vrijwilligers een-op-een contact hebben met een deelnemer. Die deelnemer is iemand die tijdelijk wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding kan gebruiken. Maatjes zijn betrokken vrijwilligers die helpen de samenleving leefbaar te maken voor iedereen.

Gilde Noordwest Utrecht voert in nauwe samenwerking met Stichting De Baat sinds enkele jaren de projecten Coach4you en SamenSpraak uit. Coach4You richt zich op het helpen van kinderen die de overstap maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en Samenspraak helpt anderstaligen met het verbeteren van de taalvaardigheid in het Nederlands.

Toen het Oranjefonds met de voorbereiding van de landelijke campagne ‘ik word maatje' bezig was, werden alle ondersteunde organisaties gevraagd leuke voorbeelden aan te leveren. Gilde Noordwest Utrecht deed dit met het duo Bert en David, coach en leerling in het project Coach4you. Berto, in het dagelijkse leven piloot, helpt David gedurende 18 maanden, gemiddeld 1 x per week met de overstap naar de middelbare school, de scholengemeenschap Thamen in Uithoorn. De hulp is geen huiswerkbegeleiding maar meer het coachen bij het plannen van huiswerk, het voorbereiden van opdrachten, het wennen aan de nieuwe schoolsituatie etc.

Hoe leuk dat is kunt u zien op het filmpje dat u kunt bekijken op YouTube http://www.youtube.com/watch?v=R-2j8XsN5dU of nog makkelijker: via de website van het Gilde www.gildnu.nl onder het tabje ‘coach4you'. Daar kunt u ook meer informatie over dit project vinden.

Als u uw kind op wil geven voor coaching door coach4you kan dit uitsluitend via de leerkracht van groep 8 van de basisschool van uw kind. Heeft u zélf belangstelling om als coach te fungeren, neemt u dan contact op met Gilde Noordwest Utrecht via info@gildenu.nl of via 0297 - 230 280. De coaching begint steeds aan het begin van het nieuwe schooljaar en duurt 18 maanden.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rondeveens duo in TV-spot

Misschien heeft u al een spotje op de TV gezien van de campagne ‘ik word maatje' van het Oranjefonds. En met een beetje geluk zag u dan het spotje waarin een maatjesduo uit De Ronde Venen optreedt: Berto en David uit het project Coach4you van Gilde Noordwest Utrecht. Ons land … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: