KDO plaatst zich wel voor de knock-out fase van het bekertoernooi

Geplaatst op: 17 september 2018

Na een 3-1 overwinning op Aalsmeer en een 2-1 nederlaag tegen Kolping Boys, speelde KDO afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd in de poule fase van de beker. Tegenstander was Blauw Wit Beursbengels en bij winst waren de Kwakelaars zeker van de volgende ronde van de beker. Bij een gelijkspel was het hiervoor afhankelijk van Aalsmeer en bij een nederlaag zou het bekeravontuur erop zitten. Trainer Raymond de Jong kon in Amsterdam niet beschikken over zijn vaste doelman Jesper Oudshoorn (vakantie) en geblesseerde aanvallers Jesse Stange (lies) en Mathijs van Rijn (schouder).
In de eerste helft waren er weinig noemenswaardige hoogtepunten te noteren op Sportpark Sloten. In de 5eminuut redde de nieuwe Kwakelse sluitpost Tobias Ravelli zeer bekwaam, nadat hij op vijf meter afstand een schot knap pareerde. De Amsterdamse thuisploeg, dit seizoen acterend in de zaterdag tweede klasse A, maakte het spel in het eerste verdrijf. Aan enkele handige dribbelaars hadden de Kwakelaars hun handen vol, maar dit leidde niet tot kansen voor Blauw Wit Beursbengels. Aanvallend had KDO, met Joris Kortenhorst als gelegenheidsspits, weinig in te brengen. Toch waren de Kwakelaars vlak voor rust uiterst effectief in één van de spaarzame aanvallen. Op de rand van buitenspel werd Sven Vlasman aangespeeld, waarna hij samen met Joris Kortenhorst op het Amsterdamse doel af kon lopen. Sven behield het overzicht en legde de bal af op Joris, die vervolgens met enige moeite de 0-1 kon binnenschieten, wat ook de ruststand betekende.
In het eerste kwartier na rust liet KDO het beste spel van de middag zien. Eerst was Joris Kortenhorst al dichtbij zijn tweede treffer van de middag, maar in de 53eminuut was het alsnog raak voor KDO. Nadat Mitchel Smits vanaf de linkerkant Joris Kortenhorst op de rand van het zestienmetergebied inspeelde, zag Joris Thomas Stevens in kansrijke positie staan. Thomas werd aangespeeld en wist een droge knal op 0-2 op het scorebord te brengen. Vlak hierna had Thijs Plasmeijer de 0-3 op zijn schoen, maar één op één met de Amsterdamse doelman schoot hij net naast. In de 87eminuut bracht Blauw Wit Beursbengels de spanning nog terug in de slotfase door de 1-2 te maken. Verder dan een schot net over de lat in de blessuretijd kwamen de Amsterdammers gelukkig niet meer, waardoor de overwinning van KDO niet meer in gevaar kwam.
Spraakmakend in onze poule was dat eersteklasser Aalsmeer op eigen veld met 0-1 onderuit ging tegen tweedeklasser Kolping Boys. Hierdoor plaatsen zowel KDO als Kolping Boys zich voor de knock-out fase en staat de favoriet van de poule, Aalsmeer met lege handen.
Aankomende zondag start de competitie voor KDO met een uitwedstrijd tegen RVC’33. In Reeuwijk speelt het elftal van Raymond de Jong om 14:30 uur dan tegen de degradant uit de eerste klasse B. Hopelijk kan KDO dan weer beschikken over de afwezigen van vandaag en direct een goed resultaat gaan neerzetten.
Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Menno Lingemen, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits (70eErik Verbruggen), Jim Klijn (60eBas Kok), Thomas Stevens, Joeri Stange, Joris Kortenhorst (80eMika van der Weijden), Sven Vlasman en Thijs Plasmeijer.

Na een 3-1 overwinning op Aalsmeer en een 2-1 nederlaag tegen Kolping Boys, speelde KDO afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd in de poule fase van de beker. Tegenstander was Blauw Wit Beursbengels en bij winst waren de Kwakelaars zeker van de volgende ronde van de beker. Bij een gelijkspel was … Lees meer »