De Baat (2e)

Maarten Divendal geïnstalleerd als burgemeester De Ronde Venen


Geplaatst op: 22 november 2011

Maarten Divendal is dinsdag 22 november 2011 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente De Ronde Venen. In een buitengewone raadsvergadering is hij door de Commissaris van de Koningin, Roel Robbertsen, in die functie beëdigd. Aansluitend kreeg hij van de vice-voorzitter van de gemeenteraad, Piet Kooijman, de ambtsketen omgehangen.

Maarten Divendal ziet een belangrijke taak voor zich weggelegd om de relatie tussen het gemeentebestuur en de inwoners te verbeteren, zei hij in zijn toespraak na zijn beëdiging. Cynisme dat over de overheid bestaat, kan volgens hem het best worden bestreden door het werk goed te doen. Voor de komende jaren ziet hij drie grote opgaven. De gemeente krijgt er steeds meer taken bij en zal moeten gaan samenwerken met organisaties, verenigingen en bedrijven om oplossingen te vinden. Daarnaast is het belangrijk dat in een tijd waarin de gemeente aan inwoners vraagt meer en meer hun eigen kracht in te zetten, de juiste balans te vinden tussen een zakelijke en sociale aanpak. En als derde opgave noemde Divendal de taak om er voor te zorgen dat de gemeente op langere termijn financieel, organisatorisch en bestuurlijk is toegerust op zijn taken.
Divendal bezoekt de komende weken alle kernen van De Ronde Venen om nader kennis te maken met inwoners en de gemeente. Op de gemeentelijke website is een kort filmpje te zien waarin hij zich nader voorstelt.
De gemeenteraad heeft op 25 oktober 2011 unaniem besloten Maarten Divendal (1958) voor te dragen als nieuwe burgemeester van De Ronde Venen. Volgens de vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters in de gemeenteraad, voldoet hij uitstekend aan de opgestelde profielschets. De commissie karakteriseert hem als daadkrachtig en als iemand met een sterk analytisch vermogen, die in een korte tijd een probleem helder kan neerzetten en oplossingsrichtingen kan aangeven. De vertrouwenscommissie is ervan overtuigd dat de heer Divendal de gewenste rust, stabiliteit en bewaking van een goede en zorgvuldige procesgang kan brengen en bewaken.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Maarten Divendal geïnstalleerd als burgemeester De Ronde Venen

Maarten Divendal is dinsdag 22 november 2011 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente De Ronde Venen. In een buitengewone raadsvergadering is hij door de Commissaris van de Koningin, Roel Robbertsen, in die functie beëdigd. Aansluitend kreeg hij van de vice-voorzitter van de gemeenteraad, Piet Kooijman, de ambtsketen omgehangen. Maarten Divendal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: