V.V. Atalante dames 2 wint eerste wedstrijd vol overtuiging

Geplaatst op: 24 september 2018

Afgelopen vrijdag speelde het totaal vernieuwde tweede damesteam van Volleybalvereniging Atalante uit Vinkeveen haar eerste wedstrijd van het seizoen 2018-19.

Het team stond in het Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan tegenover Zaanstad D6, een promovendus uit de derde klasse. De Vinkeveense equipe boekte een praktisch foutloze 0-4 overwinning.

Het vernieuwde team is een mix van jong en minder jong, ervaring en minder ervaring met speelsters uit het ‘oude ‘ eerste, tweede en derde damesteam aangevuld met jeugdspeelsters van het talententeam. Deze eerste wedstrijd kon coach Hettie Schockman helaas niet over een volledige selectie beschikken, maar met dank aan twee invalsters waren er toch nog wisselmogelijkheden.

De eerste set begon een klein beetje onwennig, maar met een goede service werd wel direct een voorsprong gepakt. Er waren verrassend weinig misverstanden en Atalante had duidelijk meer ervaring (zij het niet met elkaar) dan de sympathieke thuisploeg. Met maar liefst 7-25 was de eerste set prooi voor Atalante.

De tweede set bleef hetzelfde zestal staan. De foutenlast bleef ook deze set ongekend laag en Zaanstad kreeg zelden de bal op de grond aan Vinkeveense zijde. Ook deze set ging met duidelijke cijfers naar Atalante: 8-25.

Het was zaak voor Atalante om het hoofd er goed bij te houden en het eigen spel te blijven spelen. Deze set waren er een paar meer foutjes dan de andere sets, maar ook nu kwam Atalante nimmer in gevaar. Zaanstad pakte weer een puntje meer; met 9-25 had de Vinkeveense ploeg de eerste winst van het seizoen binnen.

De vierde set kwam Zaanstad er echt niet meer aan te pas. Atalante was oppermachtig vanaf de achterlijn met de service en aan het net. Bijna alle aanvallen werden gescoord en de laatste set ging met maar liefst 4-25 naar de Vinkeveense ploeg.

Dankzij deze cleane overwinning gaat Atalante na een speelronde aan kop in de tweede klasse. Aanstaande vrijdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan reist het team af naar IJmuiden om daar om 20:30 uur in sporthal Zeewijk te spelen tegen Smashing Velsen D1.

Laatst bewerkt op: 24 september 2018 09:39

Afgelopen vrijdag speelde het totaal vernieuwde tweede damesteam van Volleybalvereniging Atalante uit Vinkeveen haar eerste wedstrijd van het seizoen 2018-19. Het team stond in het Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan tegenover Zaanstad D6, een promovendus uit de derde klasse. De Vinkeveense equipe boekte een praktisch foutloze 0-4 … Lees meer »