De miniteams van Atalante van start op hoogste niveau

Geplaatst op: 24 september 2018

Afgelopen zaterdag 22 september is het wedstrijdseizoen voor de volleybal mini’s van Atalante weer begonnen. Deze dag kwamen er 2 teams van Atalante in actie en beide voor het eerst op het allerhoogste niveau! Dit houdt in dat de 2e bal niet meer gevangen mag worden, maar onder- of bovenhands gespeeld moet worden. Ondanks de nog korte trainingstijd, deden beide teams dit boven verwachting.

Om 14:00 uur was de start van Atalante 1 in sporthal Zeewijk te IJmuiden. Door de afwezigheid van Tisa en Lisa zou dit team maar met zijn 3-en starten; Lynne, Renske en Jort. Gelukkig kregen zij de 1e wedstrijd ondersteuning van Shiwa en Jelwa, die daarna overstapten naar hun eigen team.

In de 1e set tegen Haarlem 1 was het wennen aan het nieuwe niveau, maar na een achterstand hadden ze uiteindelijk de draai te pakken gekregen en trokken de stand weer gelijk. Dat activeerde de tegenpartij weer en daarba zij liepen weer hard uit. Deze set werd verloren. De 2e set begon Atalante 1 van het begin solide te spelen, ze namen afstand en gaven de voorsprong niet meer uit handen, ondanks dat het wel nog even spannend werd op het end. Vanaf de 2e wedstrijd was speler Alexandros van de partij en was het team compleet. Dit gaf weer wat nieuwe energie. Deze eerste set werd meteen ruim gewonnen. Helaas was het moeilijk de concentratie in de 2e set vast te houden en verliep de service, die normaal zo sterk is, even niet. Deze set werd verloren. In de laatste wedstrijd hebben ze dit “onnodige verlies” rechtgezet. Tegen Hoofddorp hebben ze heel goed gespeeld. Beide sets zijn ruim gewonnen. Een perfecte start op dit nieuwe niveau! Evenveel punten als de nr 1, maar die hadden net iets meer punten gescoord in de wedstrijden, een mooie 2e plek.

Ook de Atalante Volleychamps mochten deze middag op dit niveau van start. Helaas kon Froukje niet aanwezig zijn en dus gingen Rinske, Carlijn, Shiwa en Jelwa met zijn 4-en van start op deze eerste competitiedag.

In de eerste set tegen Hoofddorp gingen ze gelijk op, daarna een fase waarin alles lukte bij de tegenstander en afstand nam. De Volleychamps kwamen nog goed terug, maar helaas net te laat om te kunnen winnen. De 2e set was eigenlijk een kopie van de 1e set en ook verloren.  In de 2e wedstrijd troffen ze een sterke tegenstander uit Haarlem. De 1e set was tot 12-12 erg spannend, dan een tussensprint van Haarlem.De Volleychamps herpakten zich en kwamen goed terug. Helaas kwam de zoemer te snel, met 3 punten verschil net aan verloren. De 2e set was de tegenstander de hele partij aan set. Snel vergeten en op naar de 3e wedstrijd.
De meeste teams waren al klaar met spelen, waardoor het wat rustiger werd in de zaal. Dit leek de meiden gunstiger gezind. De 1e set is nog wel verloren, maar de 2e set hebben ze met een ruime winst binnen weten te halen. Dus ondanks de eerdere verloren sets gingen de meiden met een goed gevoel naar huis door de mooie prestatie in de laatste set! Atalante kwam uit op een gedeeld 3e/4e plek, maar dit keer waren het de groen gele die meer punten hadden en dus een mooie 3e plaats!

De volgende minidag voor de teams zal zijn op 13 oktober in Haarlem en dan zal ook het jongste team zijn kunsten laten zien!

Laatst bewerkt op: 24 september 2018 09:54

Afgelopen zaterdag 22 september is het wedstrijdseizoen voor de volleybal mini’s van Atalante weer begonnen. Deze dag kwamen er 2 teams van Atalante in actie en beide voor het eerst op het allerhoogste niveau! Dit houdt in dat de 2e bal niet meer gevangen mag worden, maar onder- of bovenhands … Lees meer »