VZOD wordt te laat wakker

Geplaatst op: 22 november 2011

Na de terechte overwinning van vorige week tegen DKV stond afgelopen zaterdag de zware uitwedstrijd tegen ZKC'31 op het programma. ZKC'31 komt in de veldcompetitie uit in de tweede klasse en wordt gezien als één van de titelkandidaten. Voor VZOD/vdBoon zou dit een waarschuwing moeten zijn om zeer scherp aan de wedstrijd te beginnen. De bezoekers uit Kudelstaart lieten zich echter verrassen, het eerste fluitsignaal, van de overigens goed leidende scheidsrechter, was nog maar nauwelijks verstomd of de thuisclub had haar visitekaartje afgegeven; na 24 seconden stond er al een 1-0 stand op het bord. Direct daarna trok Dineke Westerhof de stand nog gelijk met een mooie doorloopbal. Daarna was het ZKC'31 dat de lakens uitdeelde. Via goed combinatiespel werd vaak de vrije schutters gevonden, die als gevolg van te weinig druk van de verdedigers van VZOD vrij konden schieten. Die kansen moet je een ploeg die gewend is om in de tweede klasse te spelen niet geven. De geboden kansen werden door ZKC'31 via afstandsschoten goed benut en na 8 minuten was de stand 5-1.
VZOD bracht via een schot van Anika van Os de stand op 5-2. VZOD leek zich te herpakken na het moeizame begin van de wedstrijd. Het was echter ZKC'31 dat de kansen beter benutte en na 19 minuten was de achterstand al opgelopen tot 6 punten: 8-2. Vanaf dat moment ging de verdediging van VZOD meer aansluiten en hierdoor kregen de aanvallers van ZKC'31 minder kans om vrij te schieten. Vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op en dit resulteerde in een 10-4 ruststand.

De rust leek de bezoekers uit Kudelstaart goed te hebben gedaan. VZOD was de eerste 10 minuten van de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij, echter dit veldoverwicht uitdrukken in doelpunten is nog een andere zaak. Via een doelpunt van de goed spelende Anne Verheul werd de achterstand wel teruggebracht tot 5 doelpunten. Toen ZKC'31 ook nog een strafworp mistte leek dat het moment om nog eens extra aan te zetten. Als gevolg van deze extra inzet werden er wel kansen gecreëerd, maar helaas niet benut. En als zo vaak in de sport wist de thuisploeg op dat moment via een "lucky-goal" wel te scoren. Hierna ontbrak de kracht om de wedstrijd alsnog te laten kantelen en het ZKC'31 echt moeilijk te maken. Het vervolg van de wedstrijd ging dan ook gelijk op waarbij beide ploegen nog 3 maal scoorden. De Kudelstaartse doelpunten kwamen om naam van: Bart Verheul (2) en Josine Verburg. Al met al geen slechte wedstrijd van VZOD/vdBoon die echter in de eerste 20 minuten verloren werd. Belangrijk is wel dat hier iets van geleerd wordt. De kans om dit te bewijzen doet zich volgende week al voor, dan staat de thuiswedstrijd tegen het op de tweede plaats staande DOS op het programma. De uitslagen van 19 november: Zkc '31 1-VZOD 1 14-8,Tweemaal Zes 4-VZOD 2 18-8,Tempo 7-VZOD 3 12-10, VZOD B1-Groen Geel B3 6-4,OVVO C2-VZOD C1 1-9,Zkc '31 D2-VZOD D1 3-9,VZOD D2-Luno D1 1-12,ESDO E2-VZOD E1 1-12,VZOD E2-Luno E3 4-1,VZOD F1-TOP F4 3-2

Na de terechte overwinning van vorige week tegen DKV stond afgelopen zaterdag de zware uitwedstrijd tegen ZKC'31 op het programma. ZKC'31 komt in de veldcompetitie uit in de tweede klasse en wordt gezien als één van de titelkandidaten. Voor VZOD/vdBoon zou dit een waarschuwing moeten zijn om zeer scherp aan … Lees meer »