HVM treft elf keer doel

Geplaatst op: 21 november 2011

Zondag kon HVM werken aan het doelsaldo. De Montfoortse hockeyers werden met 11-0 onder de voet gelopen, in een wedstrijd waarin de keepers elkaars doel niet konden zien vanwege de mist.
Het talrijke publiek kon de wedstrijd echter goed volgen.
Alleen de eerste minuut van de wedstrijd was voor de Montfoorters, keeper Redmar Stienstra redde fraai op een laag schot. Daarna nam Mijdrecht het initiatief, wat een minuut later al leidde tot een voorsprong. Tom Gunther maakte de eerste van zijn vijf treffers in deze wedstrijd, na een mooie combinatie van Jacob Veerhuis en Maarten Post. Na tien minuten kon de mee opgekomen rechtsachter Tim Mantel de voorsprong vergroten door een slim passje langs de keeper. Jacob Veerhuis, ook verdediger, deed het vijf minuten later anders: een hard schot vanaf de rand van de cirkel betekende de 3-0, nog voor de wedstrijd een kwartier oud was. Thom Fokker zorgde voor 4-0, Tom Gunther strafte aarzelend uitverdedigen af door de bal van de stick van een Montfoortse verdediger te stelen, waardoor hij alleen op de keeper kon afgaan. 5-0 was de ruststand.
Na rust liep HVM via Tom Gunther en Hidde Vesseur snel uit naar 7-0. Daarna zakten de Mijdrechters een beetje in. Montfoort verscheen vaker voor het doel. Dat leverde enkele strafcorners op. Doelpunten kwamen daar niet uit voort, door goed ingrijpen van verdedigers Martijn Hensbroek, Koen Meijer, Tim Mantel en Christian Kievits.
Na een kwartier herpakte HVM zich. Even moest Montfoort met tien man spelen, omdat de centrale verdediger een gele kaart kreeg, wegens voortdurend onterecht commentaar op de scheidsrechters. HVM wist de korte overtalsituatie niet uit te buiten. Tom Gunther zette Mijdrecht weer op het spoor met een sleeppush uit het boekje, uit een strafcorner. Daarna scoorde hij nog één keer, terwijl rechtsbuiten Arjan Blommaert het elftal completeerde met twee mooie doelpunten, een keer uit een afstandsschot en een keer omspeelde hij de keeper. De Mijdrechtse ploeg steeg door deze overwinning naar de zevende plaats op de ranglijst.

Zondag kon HVM werken aan het doelsaldo. De Montfoortse hockeyers werden met 11-0 onder de voet gelopen, in een wedstrijd waarin de keepers elkaars doel niet konden zien vanwege de mist.Het talrijke publiek kon de wedstrijd echter goed volgen.Alleen de eerste minuut van de wedstrijd was voor de Montfoorters, keeper … Lees meer »