Geen succes voor De Vinken

Geplaatst op: 1 oktober 2018

In de thuiswedstrijd tegen het Vianense Viko kon De Vinken afgelopen zaterdag niet aanhaken. Na een snelle voorsprong hielden de bezoekers steeds een veilige marge, die de thuisploeg niet kon dichten: einduitslag 14-16.

Basisacht Trainer-coach Dirk van der Vliet had de beschikking over zijn vertrouwde basisacht. In de aanval begonnen Fenne Claassen, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud; in de verdediging Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jerom Stokhof. Al binnen vier minuten stond Viko via een afstandsschot en een strafworp op 0-2. Vijf minuten later was het na eveneens een benutte strafworp van Emese Kroon 1-4. Reden genoeg voor Dirk van der Vliet voor een eerste time-out. Het leek even te helpen: Kelvin Hoogeboom en Emese Kroon brachten het thuispubliek tot juichen: 3-4. Even vielen de doelpunten om en om. Op 5-6, vijf minuten voor rust, vroeg Viko een time-out. De Vinken was daarna nogal van slag. Kort voor rust stond Vianen op een riante 5-10 voorsprong. Dorien Verbruggen bepaalde de ruststand op 6-10.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Steeds als De Vinken dichterbij leek te komen, gaf de aanval van Viko wat gas bij en was de Vianense defensie extra alert. Via 10-14 en 12-16 bleef Viko simpel aan de leiding. In de laatste tien minuten rechtte De Vinken nog een keer de rug, maar doelpunten van Rutger Woud en Kelvin Hoogeboom (met zijn vijfde treffer) en de ingebrachte wissels Jelle Mul en Eva Hemelaar konden niet voorkomen dat de bezoekers de punten mee naar Vianen namen.

(De Vinkendoelpunten waren van Annick Stokhof en Fenne Claassen (1x), Dorien Verbruggen en Rutger Woud (2x), Emese Kroon (3x) en kelvin Hoogeboom (5x)).

In de thuiswedstrijd tegen het Vianense Viko kon De Vinken afgelopen zaterdag niet aanhaken. Na een snelle voorsprong hielden de bezoekers steeds een veilige marge, die de thuisploeg niet kon dichten: einduitslag 14-16. Basisacht Trainer-coach Dirk van der Vliet had de beschikking over zijn vertrouwde basisacht. In de aanval begonnen … Lees meer »