001 - Escaperoom aglemeen

Wethouder Eurich plant boom als afronding van de herinrichting Van Cleeffkade


Geplaatst op: 21 november 2011

Wethouder Ulla Eurich opent op 29 november om 16.00 uur officieel de vernieuwde Van Cleeffkade door samen met Kirsten Combee, een scholiere van 10 jaar, een boom te planten. De werkzaamheden voor de herinrichting van de Van Cleeffkade zijn met het aanbrengen van de laatste beplanting afgerond. Wethouder Eurich: ‘De vernieuwde Van Cleeffkade is met al die bloemen en planten een veilige en fleurige entree waar ‘Bloemendorp Aalsmeer' weer trots op kan zijn.'

Kirsten Combee had tijdens de werkzaamheden een brief geschreven aan de burgemeester. Ze vond het jammer dat de bomen langs de Van Cleeffkade weg moesten. De burgmeester schreef terug blij te zijn met jongeren die zich inzetten voor de buitenruimte. Voor de 6 bomen die weg moesten komen er nu 41 terug. Daarom kreeg Kirsten een uitnodiging om de laatste nieuwe boom te planten met Ulla Eurich, Wethouder Dorpsvernieuwing.
De groene inrichting van de Van Cleeffkade bestaat uit 5 krentenbomen, 33 watercypressen, ruim 1.400 groene planten, verschillende rozenstruiken in de kleuren geel, rood, oranje en wit, maar ook 94 lila seringen. Ook worden er 5.000 narcissenbollen gepoot. Aan de waterkant bij de verkeerslichten komt nog een natuurvriendelijke oever met 8 moerascypressen.
De Van Cleeffkade is voor alle verkeersdeelnemers veiliger geworden. De voetpaden zijn vernieuwd en op het voorste gedeelte zijn vrijliggende fietspaden gekomen. Het wegdek is opnieuw bestraat, de kademuur is geheel waterdicht gemaakt en de bruggen zijn gerepareerd. Ook zijn er nieuwe rioolbuizen aangelegd voor de afvoer van regenwater en zijn de twee bushaltes geheel vernieuwd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Eurich plant boom als afronding van de herinrichting Van Cleeffkade

Wethouder Ulla Eurich opent op 29 november om 16.00 uur officieel de vernieuwde Van Cleeffkade door samen met Kirsten Combee, een scholiere van 10 jaar, een boom te planten. De werkzaamheden voor de herinrichting van de Van Cleeffkade zijn met het aanbrengen van de laatste beplanting afgerond. Wethouder Eurich: ‘De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: