Atlantis 2 in evenwicht tegen koploper

Geplaatst op: 2 oktober 2018

Zaterdag 29 september speelde het door van Walraven gesponsorde Atlantis 2 een thuiswedstrijd tegen het onbekende DWS 2 uit Kootwijkerbroek. Het enige wat bekend was, was dat de ploeg op een gedeelde eerste plek stond, één punt boven Atlantis. Als er gewonnen zou worden, kon Atlantis de koppositie overnemen in de poule. Er is dan ook deze week hard getraind om dit te bewerkstelligen. Er is zestig minuten lang door beide teams strijdlust getoond, maar er is helaas geen winnaar uit de bus gekomen. Het scorebord bleef steken op een stand van 12 – 12

Atlantis begon in de aanval met Rick Kuijlenburg, Jelle van Wermeskerken, Natasja Korver en de van een blessure terugkerende Lynn Loman. Dit vak startte goed en zorgde ervoor dat het team al snel voor stond met 2 – 0 . Het andere vak met Sander van der Sluijs, Mark Kruiswijk, Chantal Poolman en Melissa van der Stap kon niet achterblijven en gingen door met de flitsende start en overdonderde DWS met het goede aanvalsspel. Binnen zes minuten stond de thuisploeg dan ook voor met 4 – 0. DWS had niet voor niets dat lange stuk gereden en knokte zich terug in de wedstrijd, Atlantis kon daar geen antwoord op geven en liet zich verrassen en “opeens” was de stand gelijk. Atlantis wist zich te herpakken en zorgde ervoor dat er met een kleine voorsprong de rust werd in gegaan. De ruststand was 6 – 5.

Na de peptalk in de rust door coach Mark Goverse kon Atlantis weer met frisse moed starten aan de tweede helft. Het devies voor de tweede helft was: afronden. Het was helaas DWS die de score opende in de tweede helft. Atlantis liet zich niet gek maken en ging rustig door met goede aanvallen opzetten. Dit resulteerde in een voorsprong van 8 – 6. Atlantis kon hier maar kort van genieten. DWS kwam terug en scoorde snel drie doelpunten achter elkaar waardoor de thuisspelende ploeg ineens tegen een achterstand aankeek. Allebei de teams wilde graag de twee punten hebben en dit resulteerde in twee mooie afstandsschoten aan de kant van Atlantis en de voorsprong was weer terug voor de Mijdrechtenaren. Er spatte spanning van de wedstrijd af. Met nog maar drie minuten op de klok was de stand weer gelijk. Atlantis had ook geen geluk. Vrije ballen draaide de korf uit en afstandsschoten zaten heel dichtbij. De scheidsrechter eindigde de wedstrijd met een stand van 12 – 12 op het scorebord.

Er had meer in deze wedstrijd gezeten, maar helaas vielen de kansen niet door het mandje. Toch mag het team terug kijken op een goede wedstrijd. Atlantis heeft niet opgegeven, de koppies bleven omhoog en is er zestig minuten lang voor de twee punten geknokt. Het team mag tevreden zijn met het zwaarbevochten punt. Er zal dan ook aankomende week hard getraind worden om de kansen af te ronden zodat er volgende week revanche kan worden genomen tegen VIKO 2. VIKO staat op een gedeelde eerste plek met DWS en Atlantis zit daar met één punt onder. Dat belooft ook weer een spannende wedstrijd te worden. Alle support is welkom op zaterdag 6 oktober aan het sportpark Blankenstein in Vianen om 14.00 uur.

Laatst bewerkt op: 2 oktober 2018 03:13

Zaterdag 29 september speelde het door van Walraven gesponsorde Atlantis 2 een thuiswedstrijd tegen het onbekende DWS 2 uit Kootwijkerbroek. Het enige wat bekend was, was dat de ploeg op een gedeelde eerste plek stond, één punt boven Atlantis. Als er gewonnen zou worden, kon Atlantis de koppositie overnemen in … Lees meer »