Atalante D1 helaas nog steeds zonder winst


Geplaatst op: 21 november 2011

Zaterdag 19 november speelde het eerste damesteam van Atalante een uitwedstrijd tegen Salvo '67 in Maartensdijk. Een mooi moment voor de dames om eindelijk eens punten te gaan pakken. De nummer 11 tegen de nummer 12 uit de competitie biedt mogelijkheden. Helaas moesten de Vinkeveense dames , gesponsord door Krijn Verbruggen & Zn., het doen zonder middenaanvalster Daniëlle van der Horst. Verder was het team compleet, maar nog steeds met een aantal speelsters op halve kracht. De dames begonnen vol enthousiasme aan de wedstrijd en ondanks dat het spel soms wat rommelig oogde ging de strijd gelijk op. Xuee Lont, op de setuppers positie, kon haar aanvalsters goed bedienen. De ballen werden soms niet helemaal perfect gegeven maar aanvalsters Jana Chatrnuchova en Marleen Sondermeijer wisten wel te scoren. Salvo zette daar echter een goede verdediging tegenover, dus er moest flink gewerkt worden om de punten binnen te halen. Dit lukte in de eerste set met 22-25. Een goed gevoel voor de Haaxman equipe die er zeker op uit waren om nog 3 sets te winnen.

Helaas zag het spel er in de tweede set heel anders uit. Door weinig communicatie in het veld ontstonden er veel misverstanden. Dit resulteerde niet altijd in een direct punt voor de tegenpartij maar de aanvalsdruk was onder de maat waardoor Salvo telkens de bal netjes bij de setupster wist te brengen die de aanvalsters goed aan kon spelen om te kunnen scoren. Atalante gaf de moed niet op en bleef wel werken voor de bal, maar het was te slordig en te onzorgvuldig om meer druk te kunnen geven. Het spreekwoord "Geluk moet je afdwingen" was in deze wedstrijd niet van toepassing. De Vinkeveense dames probeerden het wel maar hadden telkens de pech dat het net niet goed ging.

In de derde set kregen zij ook nog eens te maken met een opnieuw opspelende blessure van Allie Koekoek. Om die reden nam Allie de setuppers positie over maar ook dat leidde uiteindelijk tot te veel pijn waardoor ze gewisseld moest worden. De dames konden daardoor alleen nog beschikken over libero Mirjam van der Strate. Je zag duidelijk dat iedereen de kop liet hangen en niet meer geloofde in een mogelijke winst.

De vierde set begonnen de dames weer enthousiast. Met name een goede servicebeurt van Loes Kuijper zorgde voor een voorsprong in de vierde set, 4-8. Maar de dames uit Maartensdijk hielden het hoofd koel en toen ze eenmaal een punt hadden gescoord en mochten serveren kwamen ze punt voor punt dichterbij. Met een ogenschijnlijk eenvoudig service wist de setupster van Salvo 8 punten op rij te scoren. Aan Atalante zijde werd de bal wel van de grond gehouden. Maar met name op het gebied van de setups en het uiteindelijke afmaken en scoren werden er te veel fouten gemaakt. Salvo wist ook deze vierde set te winnen en de wedstrijdoverwinning met 3-1 binnen te halen.

In de laatste wedstrijden is duidelijk gebleken dat Atalante tegen de hogere teams veel beter volleybal laat zien maar dan niet sterk genoeg is om van deze hoge teams punten te pakken. Tegen de teams die laag in de competitie staan wordt erg rommelig gespeeld en laten ze hun kansen liggen. Jammer en daar zal het team samen met de trainer Erik Raket hard aan moeten werken om handhaving in de promotieklasse veilig te kunnen stellen. Dinsdag 22 november spelen de dames om 21.00 uur in de BOEI een bekerwedstrijd tegen Castellum uit Alphen aan de Rijn.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante D1 helaas nog steeds zonder winst

Zaterdag 19 november speelde het eerste damesteam van Atalante een uitwedstrijd tegen Salvo '67 in Maartensdijk. Een mooi moment voor de dames om eindelijk eens punten te gaan pakken. De nummer 11 tegen de nummer 12 uit de competitie biedt mogelijkheden. Helaas moesten de Vinkeveense dames , gesponsord door Krijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: