De Vinken houdt goede start niet vast

Geplaatst op: 8 oktober 2018

Sterke beginfase

Trainer/coach Dirk van der Vliet had de beschikking over zijn geselecteerde achttal, met naast hem de vertrouwde reserves van De Vinken 2, die voorafgaand aan deze wedstrijd een keurige overwinning wisten te behalen tegen DWS 2.

De Vinken vloog letterlijk uit de startblokken. Uit slechts zeven schoten doorboorden achter elkaar Fenne, Annick, Emese, Jerom en Rutger de gele mand. Na deze snelle start kwam DWS in de wedstrijd en na scores van opnieuw Jerom en Annick drong het op tot 5-7.

Na een bekeken schot uit het achterveld (Kelvin 5-8) richtte DWS zich wederom op en kwam het terug tot 8-8. Echter binnen luttele minuten was het door het Rutger, Fenne, DWS en Kelvin 9-12. Misschien wel geschrokken door deze tussenstand kwam De Vinken in de slotseconden van de eerste helft toch in de problemen: een doorloopbal werd verzilverd en een kleine kans werd door de thuisploeg koel afgerond: 11-12.

Oprichten

Voor die slordige momenten net voor de rust moest De Vinken zich in de tweede helft revancheren. Geloven in en doorzetten van de goede fase een passend vervolg geven. Maar DWS bleef geduldig en kreeg via afstandsschoten uit goed uitgespeelde kansen het thuispubliek op de banken. Ondanks twee treffers van 2,5 meter van Annick en drie loepzuivere schoten van Rutger voorkwam De Vinken niet dat bij een stand van 20-17 de nederlaag dreigde. Ondanks uitstekende aanvallende impulsen van zowel Jelle Mul als van Eva Hemelaar werd het geen spannende wedstrijd meer. De twee ploegen deden niet voor elkaar onder, maar het was DWS dat een strafworp van Dorien (verkregen door Eva) beantwoordde met nog drie treffers voor de eindstand 23-8.

Volgende wedstrijd

Na vijf gespeelde wedstrijden nestelt De Vinken zich de zesde plek met 3 punten. Direct daaronder komen Viking 1 (2 punten) en Woudenberg 1 (1 punt). Koploper Viko (8 punten) won van Atlantis (7 punten). DWS staat eveneens op 7 punten. Ados (6 punten) en Fiducia (5 punten) vormen het middenveld. De komende weken mag De Vinken zich opmaken voor belangrijke duels: 13 oktober tegen Woudenberg 1 in Vinkeveen en 20 oktober tegen Viking 1 in Wijk bij Duurstede. Beide wedstrijden worden gespeeld om 15.30 uur.

Laatst bewerkt op: 8 oktober 2018 19:34

Het vlaggenschip van De Vinken heeft de uitwedstrijd tegen DWS in Kootwijkerbroek niet kunnen winnen. Met een 11-12 tussenstand ging men de rust in, maar het door Kindermodehuis De Suite gesponsorde achttal kon niet voorkomen dat de thuisploeg in de tweede helft uitliep naar de 23-18 eindstand. Sterke beginfase Trainer/coach … Lees meer »