Doelpuntloos gelijkspel voor KDO in Diemen

Geplaatst op: 21 november 2011

Na het teleurstellende 0-0 gelijkspel van vorige week tegen laagvlieger CTO'70, stond voor KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd in en tegen Diemen op het programma. Diemen, de nummer twee van de ranglijst, is een oude bekende van KDO, want beide clubs speelden voorheen meerdere malen tegen elkaar in de vierde klasse.

Trainer Raymond de Jong wijzigde twee posities ten opzichte van vorige week, waardoor
Fabian van der Hulst en de herstelde Michael Meijer in de basis starten. Onder mistige omstandigheden begon om 14:00 uur de wedstrijd op sportpark De Diemen. Diemen is een goede voetballende ploeg, waarbij vooral de middenvelders veelvuldig in balbezit willen komen. KDO kon hier een dosis werklust en passie tegenover stellen en kreeg in de eerste helft absoluut de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 23e minuut veroverde KDO op het middenveld de bal en kon Timo Kas aan de linkerkant doorbreken. Kas leverde een prima voorzet af op Rick Kruit, maar Kruit schoot de bal in kansrijke positie net naast het doel. Vijf minuten later was het Joeri Stange, die opnieuw Rick Kruit in stelling bracht, maar ook ditmaal kon Kruit de bal niet binnenschieten, want hij schoot voor langs.
In het laatste kwartier van de eerste helft viel nog op dat KDO tot tweemaal toe discutabel werd afgevlagd door de grensrechter van Diemen, zodat beide ploegen uiteindelijk met een
0-0 stand de rust in gingen.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd en kwam Diemen sterk uit de kleedkamer. Het balvaardige Diemen kreeg gedurende het verloop van de wedstrijd kleine kansen, maar KDO hield stand. Tien minuten voor tijd leek Diemen de 1-0 te maken, maar dankzij scherp en alert vlaggen van KDO-grensrechter Jordan Smits werd het doelpunt, tot grote opluchting van de Kwakelaars, afgekeurd wegens buitenspel. Met hangen en wurgen werd vervolgens het eindsignaal gehaald, zodat KDO voor de tweede keer op rij met 0-0 gelijkspeelde in een uitwedstrijd.

Door dit gelijkspel blijven de Kwakelaars op de vierde plaats staan. Volgende week speelt KDO de inhaalwedstrijd tegen de nieuwe koploper Geinburgia. Het verschil tussen beide ploegen is op dit moment vijf punten in het voordeel van de Driemonders. Wil KDO in de top van het klassement mee blijven doen, dan is een gunstig resultaat tegen Geinburgia meer dan welkom! De wedstrijd begint om 14:00 uur in De Kwakel.

KDO 2 overklast AGB 2 in topper
Na de prima 4-0 thuisoverwinning van vorige week op Pancratius, kon het tweede met een goed gevoel afreizen naar sportpark Ookmeer voor het duel tegen koploper AGB 2.
De Amsterdamse koploper stond op voorhand drie punten voor op KDO, kortom het was een echt zespunten duel.

De Kwakelaars begonnen de wedstrijd prima en vol overtuiging. Door kort op de man te zitten, kwamen de Amsterdammers erg moeizaam in het duel. In de 10e minuut kwam de beloning voor KDO via Patrick van de Nesse. Patrick, de laatste weken goed op dreef, strafte zwak ingrijpen achterin bij AGB keihard af. Van de Nesse kon schuin alleen op doel af lopen en schoot de bal op keurige wijze in de linkerhoek, 0-1. KDO bleef vervolgens de bovenliggende ploeg, waarbij met name op het middenveld de slag werd gewonnen.
In de 25e minuut kwam het tweede verdiend op 0-2 via Martin Bax. Bax schoot de bal, op aangeven van Marco Rijbroek, zeer secuur in de linkerhoek. De vreugde kon niet op bij KDO en AGB kon hier niks tegenover zetten. Vlak voor rust kreeg het tweede nog enkele prachtige kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de Amsterdamse doelman weigerde hier aan mee te werken.

In de tweede helft deed AGB er alles aan om terug in de wedstrijd te komen, maar KDO kon vrij eenvoudig stand houden. In de 60e minuut was het opnieuw Martin Bax die zich positief liet gelden. Nadat Marco Rijbroek de bal aan de linkerkant veroverde en met een uitstekende bal Martin wist te bereiken, was het een koud kunstje voor spits pur sang Bax om de bal één op één met de keeper binnen te schieten, 0-3. In het vervolg van de tweede helft deed AGB iets terug door de 1-3 te maken, maar verder kwamen de Amsterdammers niet. Vijf minuten voor tijd werd de technische rechtsbuiten van AGB wegens natrappen terecht met rood van het veld gestuurd, waardoor de wedstrijd gespeeld was.

Door deze dure drie punten mee te nemen naar De Kwakel staat het tweede inmiddels op gelijke hoogte met AGB. Doordat NFC/Brommer met 2-0 won van DCG, zijn de Amstelveners de nieuwe koploper met twee punten voorsprong op KDO. Aanstaande zondag is het tweede vrij, waarna er op zondag 4 december om 14:00 uur aangetreden gaat worden in Kudelstaart tegen RKDES 3.

Na het teleurstellende 0-0 gelijkspel van vorige week tegen laagvlieger CTO'70, stond voor KDO afgelopen zondag de uitwedstrijd in en tegen Diemen op het programma. Diemen, de nummer twee van de ranglijst, is een oude bekende van KDO, want beide clubs speelden voorheen meerdere malen tegen elkaar in de vierde … Lees meer »